Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пајтић на митингу "Осветли Србију" у Нишу: Изађите на изборе! (фото/видео)

rssBookmark and Share

12.09.2015. З.С.Јужна Србија Инфо, Нишке Вести, Танјуг, Белами

Данас је у Нишу испред "ТЦ Калча" одржан митинг Демократске странке, уз учешће Народног покрета Србије, Нове странка и синдиката „Слога“, под називом “Осветли Србију”.

Фото ФБ: Иван Здравковић
Фото ФБ: Иван Здравковић

На скупу се окупило више од хиљаду грађана а између осталих, говорили су Бојан Пајтић и Зоран Живковић.

На скупу Демократске странке говорио је председник партије Бојан Пајтић, председник Нове странке Зоран Живковић, градоначелник Шапца из партије Заједно за Србију Небојша Зеленовић, председник Градког одбора у Нишу Миодраг Станковић и председник Удружених синдиката Србије "Слога" Жељко Веселиновић.

Фото Твитер: Шутановац

Говорници су затражили подршку од грађана како би се променила ова градска и републичка власт, са СНС-ом на челу, јер је, како кажу, угушена демократија, умањена су примања, а ситуација у држави никад гора.

Бојан Пајтић Фото: Танјуг, Димитрије Николић

Митинг је протекао без два висока фунционера те партије Борка Стефановића и Душана Милисављевића.

Фото: Опозиционар

Један од говорника на скупу, некадашњи функционер Демократске, а сада председник Нове странке Зоран Живковић каже да он није одлучивао ко ће говорити у Нишу, да су о томе одлуку донели људи из Демократске странке, али је за портал Нишке вести казао...

"Мислим да је Душану Милисављевићу било место данас на митингу, али понављам нисам ја неко ко о томе одлучује".

Зоран Живковић Фото: Танјуг, Димитрије Никоилић

Чланови и симпатизери Демократске странке у Нишу су, макар судећи по транспаренту "Борко носи наду", очекивали и потпредседника странке Борка Стефановића. И његов долазак је изостао.

Реакције СНС

Реагујући на данашњи митинг, Српска напредна странка оценила је данас да је Демократска странка доживела још један дебакл, овај пут на митингу у Нишу, и запитала одакле демократама новац да доведу из целе Србије 750 људи у тај град.

СНС је замолио ДС да, када крену својим кућама из Ниша, "барем очисте сво ђубре које су донели, јер неки други људи данас чине све да пониште све катастрофалне последице њихове владавине и обезбеде развој и опстанак овог града".

ДС поручује

Са митинга у Нишу демократе су поручиле да је "актуелна власт претворила Србију у тужан и бедан ријалити и да ће на дан избора гледати повратак отписаних".

Митинг ДС Фото: Белами

 

Видео РТВ Белами


#   ДС   СНС   Душан Милисављевић   Борислав Борко Стефановић   Зоран Живковић (политичар)   Нова странка   Миодраг Станковић   митинг   Бојан Пајтић   ТЦ Калча   Нишке вести   Заједно за Србију   Зоран Живковић
@demokrate @sns_srbija @dusanorldusan @BorkoStef @ZoranDirektno @NovaStranka @Mikica_S @PajticBojan @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима