Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Жеља за “бољим животом Нишлија” окупила опозицију за исти сто?

rssBookmark and Share

Ниш 03.12.2015. Виолета Милићевић, Нишке Вести

Нишка опозиција ће на наредним локалним изборима највероватније наступити јединствено.

Жеља за “бољим животом Нишлија” окупила опозицију за исти сто?

Представници опозиционих странака одржали су већ два састанка, а следећи ће бити у суботу када би требало да се договори конкретизују и да се говори и о одређеној програмској платформи.

Договори су у току и још увек су само на том нивоу, кажу представници опозиције. Окупио их је како кажу исти циљ, да Ниш поново буде град достојан те речи, град инвенстиција, нових радних места и град у коме пензионери више неће протестовати на тврђавском мосту. Град у коме ће се поштовати институције и демократске тековине.

Председник Градског одбора Народног покрета Србије Бранислав Јовановић каже да је сада време да се изађе са одређеном програмском платформом, коју ће већ на следећем састанку понудити представницима других опозиционих партија.

“Сви знамо да никад горе није било, али није циљ да само о томе причамо, већ грађанима треба да понудимо реалну алтернативу. Са градом не сме више да се експериментише. Нишу су потребни доказани људи који имају резултате. Потребне су инвенстиције, изградња инфраструктуре, нове индустријске зоне, изградња капиталних објеката, нових вртића”, истакао је Јовановић за Нишке Вести.

Преговарач испред Реформистичке странке др Милан Вишњић додаје да се његова странка залаже за то да квалитетни и стручни људи буду на одређеним позицијама.

“Другачије не можемо да изађемо из кризе. Где год је политика пружила своје шапе ту је настао хаос. Томе једном мора да се стане на пут. Дајте квалитетне људе, не гледајући из које су странке, а они морају да раде аутономно поштујући закон. Ако почнемо да правимо коалицију тако да меримо ко колико процената има, ја ћу први да кажем “довиђења””, категоричан је Вишњић коментаришући договоре опозиције.

Председник Градског одбора Демократске странке Миодраг Станковић објашњава да се опозиција окупила након последње седнице Скупштине града Ниша, када је урушен легитимитет институција, када је владајућа већина показала бахатост, и када су срушене демократске тековине и начела.

“До сада смо разговарали о катастрофално лошем вођењу града за претходне три године и закључили смо да је то последица нерада и незнања оних који га воде”, истакао је Станковић за Нишке Вести.

Он је додао да су се представници опозиције сложили око најзначајнијих питања везаних за град. Станковић подсећа и да је Демократска странка усвојила изборни програм и да има програмску платформу.

Председник Социјалдемократске странке Драгослав Ћирковић говорећи о тренутној ситуацији у граду каже да је “Ниш постао временска рупа и град безнађа, град који по ономе шта ради градска власт нема будућност”.

“Опозиција је овај пут одложила страначке боје на страну свесна да овде није више питање једне политичке организације и политичког капитала који треба узети појединачно, овде смо у потрази за заједничким именитељем који би подигао Ниш на оне демократске вредности које је имао раније. Потребно је наћи начин како да Ниш постане један нови регионални центар југоисточне Србије, привредно јак са новим радним местима и могућношћу да млади људи не одлазе у колонама ка другим земљама, већ да остану и привређују овде у свом граду”, рекао је Ћирковић.

За сада за преговарачким столом заједно седе представници Демократске странке, Заједно за Србију, Социјалдемократске странке, Реформистичке странке, Нове странке Зорана Живковића.
Коалиција за Ниш још увек није одлучила с ким ће на избор, Радикали ће изаћи сами, док ће ДСС коалициони партнер бити Двери Српске.


#   Ниш   ДС   Реформистичка странка   Милан Вишњић   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   Нова странка   Миодраг Станковић   СДС   градска власт   Нишке вести   опозиција     НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију   Коалиција за Ниш   локални избори   Ана Живковић
@demokrate @NovaStranka @Mikica_S @socdemstranka @ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима