Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка опозиција потписала сарадњу: Заједно до промена!

rssBookmark and Share

Ниш 12.12.2015. Јужна Србија Инфо

Предсдници градских одбора опозиционих странака у Нишу и председник синдиката "Слога" потписали су Изјаву о намерама у сали нишког Медиа и реформ центра.

Нишка опозиција потписала сарадњу: Заједно до промена!

За ову Изјаву о намерама кажу да је први корак ка потписивању коалиционог споразума.

Бранислав Јовановић, лидер Народног покрета Србије у Нишу каже да ће дати сву своју енергију како би опозиционе странке на наредне изборе изашле са једном листом.

"Све нас је овде окупио тежак живот, безнађе у коме се тренутно налазимо у овом граду. Ниш је у наше време, пре четири године хватао прикључак са модерним европским градовима и то се видело чини ми се на сваком кораку. Данас је заустављен развој нашег града. Ниш је био велико градилиште, а данас имамо ситуацију да су наша јавно комунална предузећа на коленима, пред колапсом, уништена. Док смо ми са грађевинским шлемовима и лопатама градили Официсрки дом, булеваре, индустријске зоне, фабрике, кардиохирургију и обданишта они данас са тим истим грађевинским шлемовима и лопатама граде шеталиште за псе", каже први човек нишког НПС-а и наставља:

"Ми нисмо смањивали плате и пензије, као што знате, нисмо стварали комунални бунт наших суграђана и не само што смо отварали нова радна места него смо сачували и стара, а пример је Вагонка, Локомотива и тако даље... Разлика између нас и њих је у томе што су они били против нас, а ми нудимо програм изласка из опште кризе у којој је тренутно наш град. Ми имамо видне резултате то може свако да уочи и на сваком кораку да запази, а они не могу да гасе пожар у кући, ако су тај исти пожар у нашем граду сами изазвали, а видимо у каквој је ситуацији наш град. И док је грађевинско чудо у нашем граду тобоган који се гради у срцу Чаира, ми ћемо се налазити у оваквом блату и жабокречини у којој се тренутно налазимо", истиче Јовановић.

"Резултати су им равни нули. Зато вас позивам на јединство, драги пријатељи, да то све решимо на наредним изборима ако да бог већ марта или априла наредне године", закључује Јовановић.

Драгослав Ћирковић, председник градско одбора Социјалдемократске странке у Нишу рекао је да је Ниш постао град у коме је тешко доћи до посла, ако нисте у некој владајућој странци.

„Град који на бироу има 40 000 незапослених људи, град који има од тога 50% младих људи и град у коме 30% младих људи страхује од онога што се зове сиромаштво. Овај град заузима 55. место на листи по примањима, нема ниједну инвестицију, у Нишу је живот стао. Свесни потпуно те ситуације и неспособности градске власти да разуме тренутак у коме власт није сласт него власт која се зове одговорност, једну власт која је бахата до те мере и волонтерска до те мере, јер готово свако из врха власти има по две тезге где хонорарно ради нам даје за право да кажемо људи доста је било. Наша је обавеза да зауставимо колоне младих људи који одлазе из Ниша и направимо комунална предузећа која могу да опслужују грађане у ономе што се зове изглед града и имамо велику одговорност да преуредимо Статут Града како би грађани имали поверења у своју власт“, каже Ћирковић.

Миодраг Станковић председник градског одбора Демократске странке у Нишу рекао је да ће опозиционе странке заједно радити на томе да наш град буде достојан Нишлијки и Нишлија јер то дефинитивно данас није. Он објашњава да Изјава о намерама није коалициони споразум, није заједнички наступ на локалним изборима, али је, како каже, ово једна велика ствар.

„Велика ствар где све опозиционе странке јасно кажу шта је проблем у нашем граду и да су спремне да крену да раде заједно на бољем животу грађана Ниша. Отворили смо велики број тема и често ћемо се састајати где ћемо говорити о проблемима наших суграђана. У нашем граду се збива класично укидање демократије, а Ниш никада није имао гору власт у историји града. Дошли смо до заједничких ставова и поносан сам на странке које су препознале проблем и укључиле се у ову борбу“, каже Станковић.


Благоје Брадић, народни посланик странке Заједно за Србију каже да се у републичком Парламенту  стално понавља податак да је незапосленост 18%, али у Нишу је 36%, како тврди.

„Господин Вујовић  је бранећи републички буџет рекао да је тамо супер стање, а ја кажем шта од тога имају грађани Ниша?  За три и по године у Нишу су урађене три и по улице. То довољно говори о актуелној власти. Обећавали су да ће Нишлије живети боље, а од тога није било ништа. Господин премијер је набрајајући шта је урадила Српска напредна странка у Србији набројао сва места сем Ниша, више не кажу кружи као киша око Крагујевца него као инвестиција око Ниша. Мислим да наши суграђани треба да препознају како сада живе, како су живели и људе који тај живот могу да учине бољим него што је тренутно“, закључује Брадић.

„Ниш је први град у коме је дошло до уједињења опозиције. Тако је било 1996. године, тако је и данас“, додао је на крају лидер нишког НПС-а, Бранислав Јовановић, и позвао младе људе да се прикључе опозицији као и Удружење председника скупштине станара, синдикате и друга удружења грађана. 


#   Ниш   ДС   незапосленост   Реформистичка странка   Драгослав Ћирковић   Бранислав Јовановић   сарадња   радна места   Миодраг Станковић   Благоје Брадић   потписивање   Комунална предузећа   СДС   Медија центар Ниш   опозиција   НПС Народни покрет Србије   Заједно за Србију   Доста је било   локални избори   Синдикат Слога   Шеталиште за псе
@demokrate @Mikica_S @socdemstranka @ZajednoZaSrbiju @DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима