Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Начелница Нишавског округа обишла радове на адаптацији старе зграде хирургије КЦ Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 14.10.2018.

Начелница Нишавског управног округа, Драгана Сотировски, заједно са делегацијом здравствних и санитарних инспектора, обишла је данас радове на адаптацији и реконструкцији старе зграде хируршких клиника, који би ускоро требало да буду завршени у потпуности.

Начелница Нишавског округа обишла радове на адаптацији старе зграде хирургије КЦ Ниш

Како је најављено, након тога ће, у том новом- старом простору, бити пресељене све хируршке и интернистичке амбуланте, поједине клинике, али ће бити формиране и дневне болнице, а све у циљу што квалитетнијег пружања здравствених услуга пацијентима.

Како је ранијом анализом, од стране менаџмента ове здравствене установе, ка којој гравитира преко два и по милиона становника утврђено, да се и поред свих напора запослених, а због велике фреквенције пацијената, у раним јутарњим сатима у чекаоницама испред амбуланти стварају гужве, одлучено је да по пресељењу хируршких клиника у нову зграду, тај простор буде искоришћен управо како би се проширили капацитети и побољшао комфор за пацијенте.

- Захваљујући подршци Министарства здравља и ресорног министра, Министарству правде - Управи за извршење кривичних санкција, али и великом залагању председника Управног и Надзорног одбора и свих нас, успели смо да пронађемо потребна средства и помоћ за адаптацију овог простора после више деценија, те ће надаље пружање здравствених услуга нашим пацијентима, који су нам на првом месту, бити много брже, квалитетније и комфорније, као и рад запослених који овим добијају више простора и боље услове, навео је проф. др Зоран Радовановић, први човек нишког Клиничког центра.

– Ускоро се ближи крај радова, а већ имамо план пресељења тако да ће то брзо ићи, а захвалан сам гђи Драгани Сотировској, начелници Нишавског управног округа и надлежним инспекторима, који су данас овде, како би се упознали на терену са нашим плановима за унапређење рада, али и проверили да ли су ове најављене измене у складу са здравственим и санитарним прописима, додао је проф.др Радовановић.

Како је планирано, на месту старог Ургентног центра и појединих хируршких клиника, у сутерену зграде биће смештене све специјалистичке амбуланте хируршких грана, а у простору високог приземља зграде, амбуланте интернистчких грана, те ће предност свакако бити у томе и да је све то повезано за старим радиолошким центром, тако да ће пацијентима, како кажу у КЦ Ниш, буквално бити доступно све на једном месту, без шетања од зграде до зграде, као у ранијем периоду.

- Из старог простора, у овај нови адаптирани, како је предвиђено, биће премештене и Клиника за очне болести и Клиника за болести уха, грла и носа, где ће пацијентима на располагању бити много већи, реновирани простор, а лекарима и медицинском особљу пространије и опремљеније сале, са зановљеном апаратуром и инструментима, истиче генерални директор Клиничког центра и наглашава да ће новина, која је од велике важности бити и формирање дневних болница Клинике за хематологију, ендокринологију, гастроентерологију и неурологију на трећем спрату.

Како је нишки Клинички центар, као терцијарна здрасвтвена установа, једина у региону, од изузетне важности и за Нишавски управни округ, стару зграду хирургије, обишла је и прва жена Округа, Драгана Сотировски, са шефовима и инспекторима здравствене и санитарне инспекције.

- Ово је права сарадња и ми смо сви ту како би дали сугестије пре него што се радови заврше, заправо смо ту да би праксу и прописе ускладили на једном месту, тако да су и наши инспектори све видели и на радном састанку ће дати своје предлоге, а свакако желим да истакнем велики значај свега овога за пацијенте који гравитирају ка нишком Клиничком центру, који ће моћи да на једном месту заврше посао због кога су дошли, истакла је начелница Нишавског управног округа, Драгана Сотировски.

И челни људи здравствене и санитарне инспекције били су задовољни плановима које је изложила Управа КЦ Ниш.

- Ово је само наставак наше дугогодишње добре сарадње и на моје задовољство могу да кажем да је ово права ствар за пацијенте, а ми ћемо дати своје сугестије које и ако их будемо имали, поготово када је реч о организационим стварима везаним за особље и рад у новом простору, навео је др Горан Стаменковић, шеф здравствене инспекције.

- На основу онога што смо данас видели и чули задовољни смо у потпуности, надаље нам остаје да осмотримо ситуацију која се тиче евентуалних укрштања путева, санитрних услова и слично, а знам да то неће бити проблем јер наша сарадња траје годинама, каже Радица Николић, шеф санитарне инспекције Нишавског округа.

По пресељењу Клинике за очне болести и Клинике за болести уха, грла и носа, у КЦ Ниш најављују и пресељење Клинике за онкологију, која је остала у Кнез селу, тако да ће, како је речено и то побољшати услове за пацијенте Центра.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Драгана Сотировски   здравство   Зоран Радовановић   Клинички центар   Нишавски управни округ   Горан Стаменковић   Клиника за очне болести   санитарна инспекција   Радица Николић   здравствена инспекција
#GradonacelnicaN @tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима