Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наставници и професори пред отказом

Bookmark and Share

31.08.2011. Аutor : Stefan Radović

Нова школска година за око 920.000 ученика основних и средњих школа почиње сутра, а први радни дан са стрепњом очекују не само ђаци прваци, који први пут седају у клупе, већ и наставници, с обзиром на то да је у току формирање листа технолошких вишкова запослених у просвети .

Наставници и професори пред отказом

Листе вишкова учитеља и наставника, које праве директори, требало би да буду готове до сутра, а истовремено ће бити достављени подаци о томе да ли и колико треба нових наставника.

Говорећи о технолошком вишку у просвети министар је казао да ће током следеће недеље бити саопштени тачни подаци о вишку запослених.

-Праве се листе и проверавају са синдикатима. Добили смо одређене податке и неће бити толики број који се може наслутити, јер део наставника нема пун фонд часова. Та тема ће тек бити у фокусу у току идуће недеље,Изјавио је Обрадовић.

Четири школе у Србији неће започети на време школску годину због реконструкције својих објеката односно безбедности ђака и запослених, изјавио је јутрос министар просвете и науке Жарко Обрадовић.

Говорећи о плановима Министарства за ову школску годину, Обрадовић је казао да је у плану отварање основних школа у Малој Плани, Прокупљу и у Нишу, две средње школе у Јагодини и Лапову, као и високе школе струковних студија у Лесковцу.

Министар ће сутра како нам је казао извор из министарства просвете, на дан почетка нове школске године посетити Краљево.


#   Жарко Обрадовић   средње школе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима