Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nastavnici i profesori pred otkazom

Bookmark and Share

31.08.2011. Autor : Stefan Radović

Nova školska godina za oko 920.000 učenika osnovnih i srednjih škola počinje sutra, a prvi radni dan sa strepnjom očekuju ne samo đaci prvaci, koji prvi put sedaju u klupe, već i nastavnici, s obzirom na to da je u toku formiranje lista tehnoloških viškova zaposlenih u prosveti .

Nastavnici i profesori pred otkazom

Liste viškova učitelja i nastavnika, koje prave direktori, trebalo bi da budu gotove do sutra, a istovremeno će biti dostavljeni podaci o tome da li i koliko treba novih nastavnika.

Govoreći o tehnološkom višku u prosveti ministar je kazao da će tokom sledeće nedelje biti saopšteni tačni podaci o višku zaposlenih.

-Prave se liste i proveravaju sa sindikatima. Dobili smo određene podatke i neće biti toliki broj koji se može naslutiti, jer deo nastavnika nema pun fond časova. Ta tema će tek biti u fokusu u toku iduće nedelje,Izjavio je Obradović.

Četiri škole u Srbiji neće započeti na vreme školsku godinu zbog rekonstrukcije svojih objekata odnosno bezbednosti đaka i zaposlenih, izjavio je jutros ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Govoreći o planovima Ministarstva za ovu školsku godinu, Obradović je kazao da je u planu otvaranje osnovnih škola u Maloj Plani, Prokuplju i u Nišu, dve srednje škole u Jagodini i Lapovu, kao i visoke škole strukovnih studija u Leskovcu.

Ministar će sutra kako nam je kazao izvor iz ministarstva prosvete, na dan početka nove školske godine posetiti Kraljevo.


#   Žarko Obradović   srednje škole
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima