Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Неколико хиљада Нишлија и туриста на Тргу краља Милана дочекало 2019. годину

rssBookmark and Share

Ниш 01.01.2019. Градски портал 018, Јужна Србија Инфо

Нишлије су 2019. годину дочекале на Тргу краља Милана наступом Жељка Васића и Лексингтон бенда. Концерт Жељка Васића је почео који минут иза 23 сата, а публика га је дочекала са великим нестрпљењем.

gradskiportal018.rs
gradskiportal018.rs

На Тргу краља Милана, или популарније код Коња, било је неколико хиљада грађана који су, како се поноћ приближавала, пристизали у све већем броју. Певало се играло и веселило, али није било испада када се ради о пиротехници. Нишлије су одлучиле да овог пута уживају.

У Нову 2019.годину увео их је Жељко Васић који је прекинуо песму и почео одбројавање. После петоминутног ватромета он је Нишлијама честитао Нову годину пожелевши им пре свега да су здрави, а онда им је поручио “не гледајте ријалите од тога се добија упала мозга”.

Који секунд иза поноћи на бину су се попели и чланови бенда Лексингтон предвођени певачем Бојаном Васковићем. Жељко и Бојан су заједно отпевали Пукни зоро која је код Нишлија подигла атмосферу за који степенвише, а затим и још неколико композиција, да би након тога започео скоро двочасовни концерт Лексингтона.

“Славимо Нову годину код куће са ужом породицом, а како је ноћ лепа, није хладно, нема кише, одличило смо да прошетамо до Трга, а један од разлога су и Жељко као и група Лексингтон јер их сви у кући радо слушамо”, каже Нишлија Марко. “Атмосфера је одлична. Допада ми се што има доста младог света, али је мирно и без испада”.

Међу публиком је било и гостију из других градова.

“Нисам из Ниша, овде сам код сестре за дочек Нове године. Знам да на тргу певају Жељко и Лексингтон па сам пожелела да их чујем јер их и иначе слушам, али ово је уживо. Све је лепо. Нишлије су људи који знају да вас угосте, а сада је због саме атмосфере и Нове године све још бајковитије”, каже гошћа из Бора.

Нишлије су Нову годину, осим у својим домовима, дочекале и у ресторанима и нишким хотелима, који су месец дана унапред били распродати.

Велики број гостију је за дочек пристигао и из других градова па и земаља, а највише их је, кажу у Туристичкој организацији Ниш, било из Бугарске.


#   Ниш   Нова година   Жељко Васић   Трг краља Милана   Лексингтон бенд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима