Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nekoliko hiljada Nišlija i turista na Trgu kralja Milana dočekalo 2019. godinu

rssBookmark and Share

Niš 01.01.2019. Gradski portal 018, Južna Srbija Info

Nišlije su 2019. godinu dočekale na Trgu kralja Milana nastupom Željka Vasića i Leksington benda. Koncert Željka Vasića je počeo koji minut iza 23 sata, a publika ga je dočekala sa velikim nestrpljenjem.

gradskiportal018.rs
gradskiportal018.rs

Na Trgu kralja Milana, ili popularnije kod Konja, bilo je nekoliko hiljada građana koji su, kako se ponoć približavala, pristizali u sve većem broju. Pevalo se igralo i veselilo, ali nije bilo ispada kada se radi o pirotehnici. Nišlije su odlučile da ovog puta uživaju.

U Novu 2019.godinu uveo ih je Željko Vasić koji je prekinuo pesmu i počeo odbrojavanje. Posle petominutnog vatrometa on je Nišlijama čestitao Novu godinu poželevši im pre svega da su zdravi, a onda im je poručio “ne gledajte rijalite od toga se dobija upala mozga”.

Koji sekund iza ponoći na binu su se popeli i članovi benda Leksington predvođeni pevačem Bojanom Vaskovićem. Željko i Bojan su zajedno otpevali Pukni zoro koja je kod Nišlija podigla atmosferu za koji stepenviše, a zatim i još nekoliko kompozicija, da bi nakon toga započeo skoro dvočasovni koncert Leksingtona.

“Slavimo Novu godinu kod kuće sa užom porodicom, a kako je noć lepa, nije hladno, nema kiše, odličilo smo da prošetamo do Trga, a jedan od razloga su i Željko kao i grupa Leksington jer ih svi u kući rado slušamo”, kaže Nišlija Marko. “Atmosfera je odlična. Dopada mi se što ima dosta mladog sveta, ali je mirno i bez ispada”.

Među publikom je bilo i gostiju iz drugih gradova.

“Nisam iz Niša, ovde sam kod sestre za doček Nove godine. Znam da na trgu pevaju Željko i Leksington pa sam poželela da ih čujem jer ih i inače slušam, ali ovo je uživo. Sve je lepo. Nišlije su ljudi koji znaju da vas ugoste, a sada je zbog same atmosfere i Nove godine sve još bajkovitije”, kaže gošća iz Bora.

Nišlije su Novu godinu, osim u svojim domovima, dočekale i u restoranima i niškim hotelima, koji su mesec dana unapred bili rasprodati.

Veliki broj gostiju je za doček pristigao i iz drugih gradova pa i zemalja, a najviše ih je, kažu u Turističkoj organizaciji Niš, bilo iz Bugarske.


#   Niš   Nova godina   Željko Vasić   Trg kralja Milana   Leksington bend
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima