Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нереди у Београду и Новом Саду

rssBookmark and Share

Нови Сад 27.05.2011. Стефан Радовић

Полиција је током вечери привела 35 особа у Београду, због нарушавања јавног реда и мира, после хапшења хашког оптуженика Ратка Младића, речено нам је у МУП-у. Нереди и у Новом Саду,како јавља наш дописник из Куршумлије у том граду је група ученика једне средње школе улицом певала

За сада као сазнајемо кривичне пријаве биће поднете против три лица и једна прекршајна .

Током поподнева и вечери више група углавном млађих грађана, покушала је у центру Београда да организује протесте поводом хапшења Младића, али су јаке полицијске снаге реаговале и спречиле веће инциденте.

На Тргу Републике су и даље јаке полицијске снаге у опреми за разбијање демонстрација.

Вечерас је полиција растерала стотинак демонстраната у правцу Зеленог венца где је дошло до обрачуна. Они су бацили неколико каменица и пивских флаша у правцу полиције.

На Тргу Републике налази се више десетина полицајаца који су опремљени за разбијање демонстрација. Појачано присуство полиције примећено је око зграде Владе Србије, Скупштине Србије, Скупштине града Београда, Председништва Србије и зграде Радио-телевизије Србије.
 

Демонстранти су разлупали просторије Демократске странке и упали у Српско народно позориште, где се одржавало Стеријино позорје.

На Тргу слободе у центру Новог Сада окупили су се углавном малолетници са видиљивим националним обележјима, међу којима су како саyнајемо били и припадници ултрадесничарских покрета "Национални строј", "1389", "Образ" .

Демонстранти су потом прошетали кроз неколико улица војвођанске престонице, а успут су рушили контејнере и бацали каменице на припаднике полиције.

У Булевару Михаила Пупина, где се налази представништво Демократске странке, протестанти су разлупали прозоре на тој згради, али је полиција интервенисала и успела да их растера приликом чега су С. Стјепанов и Ђ. Кизић повређени .

Колона је потом наставила протест и стигла испред Српског народног позоришта где је вечерас почело 56. Стеријино позорје. Хулигани су упали у зграду позоришта где су бацили једну бакљу у намери да са зграде скину заставе Хрватске и БиХ, али их је у томе спречило обезбеђење.

Нови Сад и даље обезбеђују јаке полициске снаге .

 

БЕЗ ПРОТЕСТА У НИШУ  !

Протест због хапшења бившег генерала и хашког оптуженика Ратка Младића вечерас није одржан у Нишу иако су поједини медији објавили да је протест заказан на централном градском тргу.

Протест је наводно требало да буде одржан у 20 сати на централном градском тргу у Нишу.


#   полиција   Нови Сад   Народно позориште   кривичне пријаве   протестанти
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима