Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Neredi u Beogradu i Novom Sadu

rssBookmark and Share

Novi Sad 27.05.2011. Stefan Radović

Policija je tokom večeri privela 35 osoba u Beogradu, zbog narušavanja javnog reda i mira, posle hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića, rečeno nam je u MUP-u. Neredi i u Novom Sadu,kako javlja naš dopisnik iz Kuršumlije u tom gradu je grupa učenika jedne srednje škole ulicom pevala

Za sada kao saznajemo krivične prijave biće podnete protiv tri lica i jedna prekršajna .

Tokom popodneva i večeri više grupa uglavnom mlađih građana, pokušala je u centru Beograda da organizuje proteste povodom hapšenja Mladića, ali su jake policijske snage reagovale i sprečile veće incidente.

Na Trgu Republike su i dalje jake policijske snage u opremi za razbijanje demonstracija.

Večeras je policija rasterala stotinak demonstranata u pravcu Zelenog venca gde je došlo do obračuna. Oni su bacili nekoliko kamenica i pivskih flaša u pravcu policije.

Na Trgu Republike nalazi se više desetina policajaca koji su opremljeni za razbijanje demonstracija. Pojačano prisustvo policije primećeno je oko zgrade Vlade Srbije, Skupštine Srbije, Skupštine grada Beograda, Predsedništva Srbije i zgrade Radio-televizije Srbije.
 

Demonstranti su razlupali prostorije Demokratske stranke i upali u Srpsko narodno pozorište, gde se održavalo Sterijino pozorje.

Na Trgu slobode u centru Novog Sada okupili su se uglavnom maloletnici sa vidiljivim nacionalnim obeležjima, među kojima su kako saynajemo bili i pripadnici ultradesničarskih pokreta "Nacionalni stroj", "1389", "Obraz" .

Demonstranti su potom prošetali kroz nekoliko ulica vojvođanske prestonice, a usput su rušili kontejnere i bacali kamenice na pripadnike policije.

U Bulevaru Mihaila Pupina, gde se nalazi predstavništvo Demokratske stranke, protestanti su razlupali prozore na toj zgradi, ali je policija intervenisala i uspela da ih rastera prilikom čega su S. Stjepanov i Đ. Kizić povređeni .

Kolona je potom nastavila protest i stigla ispred Srpskog narodnog pozorišta gde je večeras počelo 56. Sterijino pozorje. Huligani su upali u zgradu pozorišta gde su bacili jednu baklju u nameri da sa zgrade skinu zastave Hrvatske i BiH, ali ih je u tome sprečilo obezbeđenje.

Novi Sad i dalje obezbeđuju jake policiske snage .

 

BEZ PROTESTA U NIŠU  !

Protest zbog hapšenja bivšeg generala i haškog optuženika Ratka Mladića večeras nije održan u Nišu iako su pojedini mediji objavili da je protest zakazan na centralnom gradskom trgu.

Protest je navodno trebalo da bude održan u 20 sati na centralnom gradskom trgu u Nišu.


#   policija   Novi Sad   Narodno pozorište   krivične prijave   protestanti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima