Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

„Невиђени криминал“ у градњи аутобуске станице

rssBookmark and Share

Лесковац 27.09.2010. Аутор: Данило Коцић

У Лесковцу прихваћена четири пројекта подршке грађевинарству Србије - Град Лесковац је прихватио учешће у суфинансирању пројеката из Програма ванредне подршке грађевинској индустрији у Србији о чему је донета и одлука на прошлонедељној седници Градског већа, а коначан став требало би да заузме Градска скупштина на данашњем заседању.

„Невиђени криминал“ у градњи аутобуске станице

Лесковац - Град Лесковац је спреман да у оквиру овог програма аплицира четири стратешка инфраструктурна пројекта - комунално опремање индустријске зоне „Север - прва фаза“, завршетак изградње треће фазе Градске аутобуске станице, изградња соларне електране у Лесковцу и изградња ОШ „Трајко Стаменковић“, истурено одељење у Горњем Стопању. Укупна вредност учешћа града је 25 милиона динара - каже Слободан Коцић, градоначелник Лесковца.

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић истиче да је циљ локалне самоуправе да потпуно стави у функцију Градску аутобуску станицу и да се лиши одређених проблема.

- Заинтересовани за куповину пословног простора, у оквиру треће фазе Аутобуске станице, могу бити уверени да смо озбиљни у намери да завршимо тај објекат, да га уселимо, а воде се преговори са појединим великим потенцијалним купцима, један од њих је компанија PWW - Лесковац, која је испољила интересовање за куповину 500 квадрата пословног простора - каже Коцић.

Градња аутобуске станице „Легас“ почела је 2004. године, али је само делимично завршена, а сумња се да је проневерено неколико десетине милиона динара. Томе треба додати да је протеклих година промењено више извођача радова и са сигурношћу се не може ни говорити колико је пара уложено да би град на Ветерници добио модерно здање.

- Изградња треће фазе Градске аутобуске станице предмет је обраде надлежних државних институција, Полицијске управе и Вишег тужилаштва, јер се дешава невиђени криминал у градњи ове већ фамозне аутобуске станице - прецизира градоначелник Лесковца Слободан Коцић.

По првобитном уговору, трећа фаза градње Аутобуске станице „Легас“ коштала је 90,3 милиона динара, али је цена коригована четири пута, јер је толико било анекса уговора. Према једној од рачуница, вредност радова треће фазе износи око 130 милиона динара.

Део пара за градњу овог објекта у износу од 25 милиона динара обезбедио је УНДП, а за реализацију тзв. друге фазе градње из буџета локалне самоуправе инвестирано је 65 милиона динара. Велики проблеми су створени када је требало да се реализује тзв. трећа фаза, која је подразумевала градњу већег броја пословних објеката, односно локала. За тај део програма локална самоуправа је узела кредит од 40 милиона динара, а део програма финансирали су будући власници пословног простора. За сада, међутим, нема радова, па трећа фаза градње оставља утисак великог немара и градитеља, али и инвеститора.

Партијски кључ

У радни однос на Аутобуској станици „Легаса“ нико није примљен редовним путем, односно после расписаног огласа или конкурса, већ по препоруци председника странака који су имали права да одређују ко ће и под којим условима бити запослен у организацији чији је оснивач локална самоуправа.



#   Лесковац   Слободан Коцић   криминал   локална самоуправа   истурено одељење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима