Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Није откривен узрок здравствених проблема куршумлијске деце

rssBookmark and Share

29.03.2011. Извор: Танјуг

Ужички Завод за јавно здравље није утврдио узрок недавних здравствених проблема ученика Основне школе "Дринка Павловић" из Куршумлије, због којих су прекинули рекреативну наставу на Златибору, изјавила је вечерас Тањугу директорка Завода др Биљана Мијовић.

УЖИЦЕ -Група од 66 куршумлијских основаца стигла је пре 10 дана на Златибор, а на симптоме повраћања, пролива и повишене температуре пожалило се 27 ученика, од којих је 15 било смештено у ужичку болницу, одакле су после два дана отпуштени на кућно лечење.

Анализе које је извршио Завод за јавно здравље, према речима Мијовићеве, искључиле су појаву патогених бактерија и присуства норовируса који би могли бити узрочници здравствених тегоба деце.

"Узорци воде и хране у златиборском хотелу 'Планум', где су деца била смешена, су уредни, као и здравствено стање запослених у том хотелу", рекла је директорка Завода за јавно здравље.

Одбацена је и сумња на норовирус, за који се претпостављало да је био узрочник неких ранијих "инцидентних" ситуација са децом на Златибору, а ужички Завод за јавно здравље, поред београдског Градског завода, једини у Србији има тестове за дијагностику тог вируса.

Мијовићева не искључује могућност да су куршумлијска деца била заражена неким вирусом који се није могао открити, али је истакла да је најважније да су деца сада добро и да немају последица.


#   Завод за јавно здравље   10 дана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима