Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Дачић и Јанкуловска потписали Протокол о безбедности

rssBookmark and Share

14.01.2012. Аutor : M.Gajić |

Министри унутрашњих послова Србије и Македоније Ивица Дачић и Гордана Јанкуловска потписали су данас у Нишу Протокол о сарадњи у области безбедности током одржавања Европског првенства у рукомету, чији је домаћин следећег месеца Србија.

Ниш: Дачић и Јанкуловска потписали Протокол о безбедности

Након усаглашавања текста и потписом министара, Протокол је размењен дипломатским путем.

Сврха Протокола је остваривање непосредне сарадње током припрема и за време трајања Европског рукометног првенства које ће се одржати 15 - 29. јануара у Републици Србији, нарочито путем размене информација и слања полицијских службеника МУП-а Републике Хрватске.

На овај начин наставља се добра сарадња два министарства која је високопрофесионална, успешна и која ће допринети бољој безбедности свих грађана.

Дачић је рекао да се током одигравања утакмица групе "Б" у Нишу, од 15. до 19. јануара, очекује око 3.000 македонских држављана и да су Протоколом регулисана питања њиховог организованог преласка државне границе и доласка у Ниш.

Протоколом је предвиђено, напоменуо је Дачић, да МУП Македоније може послати своје полицијске службенике, који ће бринути о својим навијачима у координацији са српском полицијом.

"Морамо добро припремити улазак и у погледу докумената, пре и после утакмице, а у случају веће гужве могуће је обезбедити већу траку за путовање и долазак македонских навијача у Ниш", подсетио је Дачић.

Дачић и Јанкуловска су рекли и да очекују да ће у Нишу победити спорт, а затим су, заједно с градоначелником Ниша Милошем Симоновићем, обишли спортску халу "Чаир" где ће бити одигране неке од утакмица предстојећег првенства.


#   МУП Македоније
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима