Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Dačić i Jankulovska potpisali Protokol o bezbednosti

rssBookmark and Share

14.01.2012. Autor : M.Gajić |

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije Ivica Dačić i Gordana Jankulovska potpisali su danas u Nišu Protokol o saradnji u oblasti bezbednosti tokom održavanja Evropskog prvenstva u rukometu, čiji je domaćin sledećeg meseca Srbija.

Niš: Dačić i Jankulovska potpisali Protokol o bezbednosti

Nakon usaglašavanja teksta i potpisom ministara, Protokol je razmenjen diplomatskim putem.

Svrha Protokola je ostvarivanje neposredne saradnje tokom priprema i za vreme trajanja Evropskog rukometnog prvenstva koje će se održati 15 - 29. januara u Republici Srbiji, naročito putem razmene informacija i slanja policijskih službenika MUP-a Republike Hrvatske.

Na ovaj način nastavlja se dobra saradnja dva ministarstva koja je visokoprofesionalna, uspešna i koja će doprineti boljoj bezbednosti svih građana.

Dačić je rekao da se tokom odigravanja utakmica grupe "B" u Nišu, od 15. do 19. januara, očekuje oko 3.000 makedonskih državljana i da su Protokolom regulisana pitanja njihovog organizovanog prelaska državne granice i dolaska u Niš.

Protokolom je predviđeno, napomenuo je Dačić, da MUP Makedonije može poslati svoje policijske službenike, koji će brinuti o svojim navijačima u koordinaciji sa srpskom policijom.

"Moramo dobro pripremiti ulazak i u pogledu dokumenata, pre i posle utakmice, a u slučaju veće gužve moguće je obezbediti veću traku za putovanje i dolazak makedonskih navijača u Niš", podsetio je Dačić.

Dačić i Jankulovska su rekli i da očekuju da će u Nišu pobediti sport, a zatim su, zajedno s gradonačelnikom Niša Milošem Simonovićem, obišli sportsku halu "Čair" gde će biti odigrane neke od utakmica predstojećeg prvenstva.


#   MUP Makedonije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima