Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добија огранак САНУ

rssBookmark and Share

Нови Сад 13.09.2016. Танјуг

Шеснаестог септембра Ниш ће добити свој огранак Српске академије наука, а на свечаности у великој сали нишког Универзитета о томе ће говорити и председник САНУ академик Владимир Костић.

Ниш добија огранак САНУ

Након једногодишњег деловања Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Нишу, тај Центар прераста у Огранак Академије, какав већ има Нови Сад, док у Крагујевцу и сада делује Центар за научно-истраживачки рад.

Свечано отварање Огранка најављено је из Академије као велики догађај за науку, образовање и културу у Нишу, али и у целом подручју које гравитира том граду, уз оцену да јачање локалних научноистраживачких и културних центара у Србији има изузетан значај за развој друштва и државе, посебно у мисији спречавања "одлива мозгова".

На свечаности у Нишу, осим академика Костића, говориће и ректор Универзитета у Нишу Драган Антић, градоначелник Дарко Булатовић и академик Градимир Миловановић, који је актуелни управник Центра за научноистраживачки рад САНУ и Универзитета у Нишу.


#   наука   образовање   Дарко Булатовић   Нови Сад   Драган Антић   Владимир Костић   САНУ   истраживачки рад   Градимир Миловановић
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима