Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš dobija ogranak SANU

rssBookmark and Share

Novi Sad 13.09.2016. Tanjug

Šesnaestog septembra Niš će dobiti svoj ogranak Srpske akademije nauka, a na svečanosti u velikoj sali niškog Univerziteta o tome će govoriti i predsednik SANU akademik Vladimir Kostić.

Niš dobija ogranak SANU

Nakon jednogodišnjeg delovanja Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Nišu, taj Centar prerasta u Ogranak Akademije, kakav već ima Novi Sad, dok u Kragujevcu i sada deluje Centar za naučno-istraživački rad.

Svečano otvaranje Ogranka najavljeno je iz Akademije kao veliki događaj za nauku, obrazovanje i kulturu u Nišu, ali i u celom području koje gravitira tom gradu, uz ocenu da jačanje lokalnih naučnoistraživačkih i kulturnih centara u Srbiji ima izuzetan značaj za razvoj društva i države, posebno u misiji sprečavanja "odliva mozgova".

Na svečanosti u Nišu, osim akademika Kostića, govoriće i rektor Univerziteta u Nišu Dragan Antić, gradonačelnik Darko Bulatović i akademik Gradimir Milovanović, koji je aktuelni upravnik Centra za naučnoistraživački rad SANU i Univerziteta u Nišu.


#   nauka   obrazovanje   Darko Bulatović   Novi Sad   Dragan Antić   Vladimir Kostić   SANU   istraživački rad   Gradimir Milovanović
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima