Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш добитник награде „Open Data Publisher Award“

rssBookmark and Share

Ниш 16.10.2019. Јужна Србија Инфо

Град Ниш добитник је награде „Open Data Publisher Award“. Граду је ова награда припала као шампиону у отварању података као и за изузетна постигнућа у области њиховог објављивања.

Ниш добитник награде „Open Data Publisher Award“

Представницима града Ниша, награду је уручио др Михајло Јовановић, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије на међународном фестивалу паметних градова „Smart City Festival 2019“ одржаном 15. октобра у Бел Експо Центру у Београду.

Град Ниш промовисан је као пример добре праксе у региону који би требало да прате и други градови и општине, будући да је ово процес који је један од основних предуслова за креирање паметних градова.

Овогодишњи фестивала тематски је био усмерен на паметно доношење одлука и употребу информационих технологија као и јавно доступних база података у процесу стратешког промишљања, планирања и одлучивања а све у циљу промоције хуманог, иновативног и одрживог урбаног развоја као континуираног процеса, који пружа огромне користи грађанима, предузећима и локалним заједницама.

Као највећи регионални скуп посвећен урбаној трансформацији, посетило га је више од  500 учесника са четири континента, 20 различитих држава и 100 градова са више од 30 светски признатих говорника и представника власти из Немачке, Данске, Финске, Аустрије, из земаља региона и Србије као и представници бизниса, инвеститори, предузетници, али и и сви они за које је одрживи урбани развој континуирани процес од велике користи грађанима, предузећима и локалним заједницама.

Фестивал је одржан у организацији Фондације Фридрих Нојман, Привредне Kоморе Србије, Сталне конференција градова и општина, Града Београда, Владе Савезне Републике Немачке и организације Палго Смарт, уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Канцеларије програма Уједињених нација за развој и других.


#   Ниш   транспарентно   информисање   Open Data Publisher Award
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима