Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Нових 170 породица добило помоћ за замену столарије и уређење фасада

rssBookmark and Share

Ниш 19.07.2023. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски уручила је уговоре суграђанима који су остварили право на субвенције града и државе за замену столарије, уређење фасада, замену котлова, топлотних пумпи или соларних колектора у склопу спровођења Националног пројекта за енергетску ефикасност, смањење потрошње електричне енергије и заштиту животне средине.

Ниш: Нових 170 породица добило помоћ за замену столарије и уређење фасада

Нових 170 нишких породица добило је уговоре, а највеће интересовање било је за замену столарије. Град Ниш и држава издвојили су укупно 40 милиона динара за ове намене, половину од укупне суме издвојио је Град Ниш.Пројектом енергетске ефикасности ове и прошле године 350 нишких домаћинстава остварило је право на субвенције.

Оваквим мерама енергетске санације станова и кућа штедимо струју и штитимо животну средину чиме позиционирамо Србију на листи европских држава која поштује зелену агенду, рекла је градоначелница Ниши на уручењу уговора.Она је најавила потписивање новог споразума са Министарством рударства и енергетике у вредности од 50 милиона динара за спровођење мера енергетске ефикасности.

Драгана Сотировски је подсетила да је у току спровођење пројекта за санацију кровова, лифтова и изолацију стамбених зграда. До сада је уговоре потписало 39 стамбених заједница.Они који су већ санирали станове и куће кажу да се исплати, напоменула је Сотировски и позвала суграђане да се пријаве на конкурс и остваре право на помоћ чиме стварају себи боље услове за живот и штеде кућни буџет.


#   Ниш   субвенције   Драгана Сотировски   фасада   енергетска ефикасност   столарија
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима