Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Откривен споменик Дејану Митићу хероју са Кошара

rssBookmark and Share

Ниш 10.06.2024. Јужна Србија Инфо - редакција

Испред основне школе "Први мај" у Трупалу данас је одржана свечана церемонија откривања споменика воднику Дејану Митићу из овог места.

Ниш: Откривен споменик Дејану Митићу хероју са Кошара

На данашњи дан, са посебном почитовањем и сећањем на његову храброст и жртву, водник Дејан Митић је постао неизбрисиви део идентитета Трупала и његових житеља. Он је јуначки бранећи реон карауле Кошаре, 16. априла 1999. године, преко двадесет и пет година након свог одласка, оставио неизмеран допринос својој заједници и отаџбини.

Споменик, који је данас откривен у присуству породице, родбине Дејана Митића и његових мештана, сведочи о величини његовог живота и жртве. Високе делегације Владе Републике Србије, Градске општине Црвени Крст и борачких удружења и организација, присуствовале су церемонији и одале пошту једном од најистакнутијих синова ове земље.

У име Владе Републике Србије, венац на споменик Дејану Митићу положио је Ђорђе Тодоров, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Присутнима се обратио и легендарни ратни командант приштинског корпуса генерал-пуковник Владимир Лазаревић који је прочитао део свог ратног дневника из доба погибије водника Дејана Митића, делећи са окупљенима један од најтужнијих и највеличанственијих момената у историји њихове заједнице.

Ова свечаност представља не само почетак новог поглавља у историји Трупала, већ и потврду њиховог неуморног духа и спремности да памте и чувају своје хероје, чувајући њихово наслеђе за будуће генерације.

Коментара: 0


#   Ниш   споменик   Црвени Крст градска општина   Трупале   Дејан Митић   Битка на Кошарама
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима