Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Перспектива проширења Европске уније

rssBookmark and Share

Ниш 26.06.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић отворио је данас на Универзитету у Нишу скуп посвећен перспективама проширења Европске уније за време председавања Бугарске.

Ниш: Перспектива проширења Европске уније

Он је овом приликом рекао да је улазак Србије у ЕУ стратешки циљ Републике Србије и да Град Ниш, као локална самоуправа, чини све да прати Владу наше државе на том путу, уграђујући реформске мере у своје одлуке. „Кроз усвајање стратешки важних докумената и акционих планова који су у складу са документима Европске уније, желимо да допринесемо убрзању процеса реформи и покажемо да смо добар партнер Влади Србије у њеним настојањима да нас приближи чланству у ЕУ“, поручио је градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Амбасадор Бугарске у Србији Влајков поручио је да Србија и Ниш јесу Европа и да Бугарска снажно подржава њен напредак ка чланству у ЕУ. Он је нагласио да је из тог разлога Софијска декларација важна, не само што охрабрује придруживање, већ и због тога што у први план ставља крупне заједничке пројекте у области инфраструктуре, а они пак не само да успостављају сарадњу међу државама Западног Балкана, него и повезују људе а то је суштина Европске уније.

Коментара: 0


#   Ниш   ЕУ   Дарко Булатовић   Бугарска   конференција   локална самоуправа   Универзитет у Нишу
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима