Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишка Бања добила излаз на ауто-пут, источни крак Коридора 10

rssBookmark and Share

Нишка Бања 10.02.2023. Јужна Србија Инфо

Новоизграђена деоница државног пута IIа реда од петље Малча до раскрснице Просек у дужини од 1440 метара омогућиће најбржу везу Нишке Бање са аутопутем, смањити саобраћај кроз Ниш и скратити пут свима који путују из Зајечара ка Димитровграду за 19 км.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Обилазећи саобраћајницу заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем и директором Коридора Србије Александром Антићем, градоначелница Ниша Драгана Сотировски истакла је да је ова деоница пример сарадње локалне самоуправе и државе и представља резултат иницијативе Града, општине Сврљиг и предлога људи који живе у Нишкој Бањи. Она је навела да Град са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре има још многе заједничке пројекте, а најважнији су модернизације пруге Ниш-Београд, измештање пруге, завршетак аеродромске зграде и почетак санације депоније.

Министар Весић захвалио је градоначелници на предлогу којим је омогућена најбржа веза Нишке Бање са аутопутем и уједно је скраћен пут свима који путују из Зајечара ка Димитровграду. Он је нагласио да су радови, чија је вредност око 3,5 милиона евра, били изведени у року и да су финансирани из остварених уштеда. Весић је рекао да ће Влада наставити да улаже и у Ниш и у овај део Србије, напоменувши изградњу брз пруге Београд- Ниш као најважнији пројекат.

Директор Коридора Србије Александар Антић изразио је задовољство што је поменута деоница завршена у предвиђеном року, да постоји сва потребна документација и захвалио на помоћи Града током извођења радова.

 
 
 
 


#   Драгана Сотировски   Нишка Бања   коридор 10   Малчанска петља
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима