Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ексклузивно: Нишка Бања добија излаз на ауто - пут

rssBookmark and Share

Нишка Бања 02.12.2020. Јужна Србија Инфо

Договор градоначелнице Сотировски, директора "Коридора" и директора "Србијаводе"

Ексклузивно: Нишка Бања добија излаз на ауто - пут

Како је изјавила за портал Јужна Србија Инфо, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, изградњом пута од Малче до Просека, Нишка Бања ће бити ближа, а путници и туристи неће више морати да пролазе кроз град да би посетили једну од најлепших бања у Србији.

"Нишку Бању морамо да вратимо на место које јој је припадало. Уз излаз са ауто-пута, увођењм туристичких ваучера, изградњом купалишта "Кулиште" у сарадњи са Министраством туризма, вероватно још једнном атракцијом, коју планирамо, Бања ће оживети. На пролеће ће бити отворено и Археолошко налазиште "Медијана", што ће умногоме употпунити садржај наше Бање", изјавила је Драгана Сотировски за Јужну Србију Инфо, након састанка са директором ЈП "Коридори Србије" Александром Антићем и директором ЈВП „Србијаводе“, о изградњи пута од Малче до Просека.

На састанку градоначелнице Ниша, директора ЈП "Коридори Србије" Александра Антића и директора ЈВП „Србијаводе“ Горана Пузовића, договорена је изградња пута од Малче до Просека у дужини од 1,5 километара и уређење Малчанске реке у дужини од 150 метара.

Према том договору, радови би требало да почну на пролеће идуће године. Реализацијом ових радова биће омогућено скретање са ауто-пута на Малчанској петљи ка Нишкој Бањи свима који долазе из правца Београда, Димитровграда или Источне Србије, а да не морају да пролазе кроз град.

Нишка Бања постаје на тај начин доступнија туристима и намерницима који желе да проведу одмор у бањи или да је посете.

Градоначелница Ниша, напоменула је да би било добро да се у примереном року осветле Малчанска и Матејевачка петља, као и да се изведу радови на рехабилитацији регионалног путног правца од завршетка Књажевачке улице до Малче.

Коментара: 0


#   туризам   саобраћај   Драгана Сотировски   Нишка Бања   Александар Антић   коридор 10   Малча   Просек село
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима