Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови "бруцоши" на најбољем факултету у региону, на нишком ДИФ-у

rssBookmark and Share

Ниш 04.10.2021. Јужна Србија Инфо

Данас су у обновљеном амфитеатру Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу, новим студентима, 50-тој генерацији „бруцошима“, свечано додељени индекси, након чега је и почела нова академска-школска година.

Нови "бруцоши" на најбољем факултету у региону, на нишком ДИФ-у

Према овогодишњем плану факултета, 140 студента је уписано на буџет, док је њих 20 на самофинансирању, од 55 места укупно.

Нова академска година на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу почела је доделом индекса новој, 50-ој генерацији студената.

Тим поводом, је организована свечаност у складу са ситуацијом, а бруцоше је поздравио декан факултета професор др Милован Братић, који је овом приликом позвао студенте и да се вакцинишу како би заштитили себе, своје колеге и најближе и тако на најсигурнији начин започели академску годину.

Подељено је 140 индекса бруцошима који су на буџету и 20 самофинансирајућим студентима.

"Овај свечани тренутак нам је ове године још дражи и значајнији јер сте ви јубиларна, 50-та генерација студената која се определила да своја академска и стручна стремљења реализује у оквиру ове институције. Факултет који сте одабрали је врхунска, домаћа образовна и научноистраживачка организација, респектована не само у Србији, већ и у Европи и свету”, казао је др Братић. 

Оно, на шта смо ми посебно поносни, је чињеница, да смо успехе постизали искључиво руководећи се принципима интегритета, честитости, праведности и толеранције. То желимо да истакнемо да би сте и ви схватили да није битно само остварити циљеве, већ и начин на који се дошло до остварења тих циљева. Сматрамо да нам је обавеза да и вама пренесемо ове вредности током студија, научимо вас моралном и етичком приступу животу и надасве стручно оспособимо за будући позив, додао је Братић.

Студирање на овом Факултету су специфичне у односу на студије на другим факултетима. 

“Током студија суочаваћете се са лепим, али и са мање лепим моментима, али из свега морате да изађете јачи, спретнији и спремнији за све обавезе које вам предстоје у професији којом ћете се бавити”, поручио је новим колегама декан Братић. 

Обраћајући се колегама, наставницима декан др Милован Братић је истако да је њима велика одговорност према генерацијама студената и према друштвеној заједници у целини. 

„Настојимо да будемо узоран пример у сваком погледу, у тренутку и на сваком месту. Изградили смо ниво уважавања у комуникацији, коректност у односима, а то управо захтевамо и од вас, јер сте академски грађани. Жеља нам је да увек и на сваком месту током живота са поносом истичете чињеницу да сте студирали управо на овом факултету”, казао је Братић.

Подсетимо.. 

Према најновијем академском рангирању светских универзитета – Шангајска листа за 2020. годину – Факултет СФВ из Ниша се нашао између 101. и 150.места, међу најбољим факултетима спорта на свету (sport, exercise and health science). Према претходним рангирањима наш Факултет је заузимао позицију између 200. и 300. места (два пута) и 150. и 200. места на претходно објављеној листи. Ова ранг листа састављена је на основу броја објављених научних радова који су индексирани у Web of Science, укупног броја цитата, цитата по објављеном раду, радова објављених у најбољих 25% часописа, и процента објављених радова насталих у сарадњи са страним ауторима.

Са овим значајним напретком нишки Факултет спорта и физичког васпитања постао је апсолутно најбољи факултет спорта у Србији и један од водећих факултета у региону Југоисточне Европе. Наиме, нишки факултет је једини из Србије који се нашао на овогодишњој ранг листи.

Овом приликом треба напоменути да је Факултет спорта и физичког васпитања из Ниша 2016. године био прва институција нишког Универзитета и једини факултет спорта из Србије који се нашао на најпрестижнијој академској листи. Наш Факултет је из године у годину напредовао на Шангајској листи тако да сада заузима изузетно високу позицију, раме уз раме са најбољим светским универзитетима.

 


#   Ниш   Факултет спорта и физичког васпитања   Милован Братић   школска година   бруцоши
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима