Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нови станови за избеглице и расељене

rssBookmark and Share

Прокупље 29.06.2013. Autor: Ag.

У Прокупљу почиње изградња 20 станова за избегла и расељена лица, коју реализује Комесаријат за избеглице и миграцију Републике Србије, саопштено је у тој општини.

Нови станови за избеглице и расељене
Према речима председника општине Прокупље Љубише Ђурковића, објекат је намењен трајном решавању стамбеног проблема за избегла лица из Хрватске, Босне и Херцеговине и са Косова.

"На овај начин лица која су у протеклим ратовима на територији бивше Југославије остала без крова над главом решиће трајно своје стамбено питање" казао је Ђурковић и додао да ће општина обезбедити локацију, грађевинске, употребну и друге дозволе за почетак градње овог објекта, који ће бити својина Општине.

Представница Комесаријата за избеглице и миграцију Србије Оливера Николић објаснила је да ће се лицима која добију ове станове након истека шестомесечног закупа омогућити и да их откупе.

Према њеним речима, корисници ће најпре са Општином закључити уговор о закупу на шест месеци, а по истеку тог рока имају две могућности - или да продуже закуп за још шест месеци или да закључе уговор о купопродаји.

Пројекат изградње станова за избегле и расељене у Србији финансира Европска Унија са 335 милиона евра преко Банке за развој Савета Европе, и захваљујући њему 45.000 лица биће збринуто у 16.000 стамбених јединица.


#   Прокупље   избеглице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима