Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novi stanovi za izbeglice i raseljene

rssBookmark and Share

Prokuplje 29.06.2013. Autor: Ag.

U Prokuplju počinje izgradnja 20 stanova za izbegla i raseljena lica, koju realizuje Komesarijat za izbeglice i migraciju Republike Srbije, saopšteno je u toj opštini.

Novi stanovi za izbeglice i raseljene
Prema rečima predsednika opštine Prokuplje Ljubiše Đurkovića, objekat je namenjen trajnom rešavanju stambenog problema za izbegla lica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova.

"Na ovaj način lica koja su u proteklim ratovima na teritoriji bivše Jugoslavije ostala bez krova nad glavom rešiće trajno svoje stambeno pitanje" kazao je Đurković i dodao da će opština obezbediti lokaciju, građevinske, upotrebnu i druge dozvole za početak gradnje ovog objekta, koji će biti svojina Opštine.

Predstavnica Komesarijata za izbeglice i migraciju Srbije Olivera Nikolić objasnila je da će se licima koja dobiju ove stanove nakon isteka šestomesečnog zakupa omogućiti i da ih otkupe.

Prema njenim rečima, korisnici će najpre sa Opštinom zaključiti ugovor o zakupu na šest meseci, a po isteku tog roka imaju dve mogućnosti - ili da produže zakup za još šest meseci ili da zaključe ugovor o kupoprodaji.

Projekat izgradnje stanova za izbegle i raseljene u Srbiji finansira Evropska Unija sa 335 miliona evra preko Banke za razvoj Saveta Evrope, i zahvaljujući njemu 45.000 lica biće zbrinuto u 16.000 stambenih jedinica.


#   Prokuplje   izbeglice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima