Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ubrzana izgradnja zgrade za izbeglice iz BiH i Hrvatske u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.06.2018. Južna Srbija Info

Da je Prokuplje postalo veliko gradilište mogu se uveriti svi njegovi građani. Osim asfaltiranja ulica i trotoara u centru opštine i seoskim sredinama, nasipanju puteva u mnogim selima, zameni vodovodnih cevi intezivirani su i radovi na izgradnji stanova namenjenim izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ubrzana izgradnja zgrade za izbeglice iz BiH i Hrvatske u Prokuplju

Izgradnja 20 stanova u neposrednoj blizini Sportske hale “Dr Zoran Đinđić” počela je krajem prošle godine.

Član Opštinskog veća Opštine Prokuplje Vladimir Pešić rekao je da su sredstva za izgradnju stanova obezbeđena od strane donatora.

-U cilju trajnog stambenog zbrinjavanja izbeglica iz BiH i Hrvatske, finansijska sredstva u iznosu od 420.000 evra obezbeđena su iz Regionalnog stambenog programa preko banke za razvoj Evrope. Iz opštinskog budžeta za ove namene biće izdvojeno 9,5 miliona dinara. Ovi stanovi namenjeni su izbeglicama koji su smešteni u kolektivnim centrima ili stanuju privatno bez trajnog rešenja na teritoriji prokupačke opštine, izjavio je on i dodao da lokalna samouprava finansira i izgradnju prilaznog puta, priključke na elektro, vodovodnu i kanalizacionu mrežu i izgradnju trafo stanice.

Ukupna bruto površina stambenog objekta, koji se sastoji od podrumskih prostorija, prizemlja i tri sprata, iznosi 1.247 kvadratnih metara.

-Zavisno od članova, porodice će moći da konkurišu za dodelu garsonjera od 35, jednosobnih i dvosobnih stanova od 50 metara kvadratnih, istakao je Pešić i dodao da očekuje da radovi na izgradnji stambene zgrade budu završeni krajem ove ili početkom naredne godine.


#   Prokuplje   izbeglice   Zoran Đinđić   izgradnja   zgrade   lokalna samouprava   Bosna i Hercegovina   stambene zgrade
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima