Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од 1. јула паркинг ћете морати да платите за 5 минута

rssBookmark and Share

Ниш 27.06.2020. Нишке вести, јужна Србија Инфо

Након паркирања аутомобила на обележеним паркинг местима у граду, од 1. јула, грађани ће морати да уплате, продуже паркинг или помере возило у року од 5 минута, у односу на досадашњих 15, поручују у ЈКП „Паркинг Сервис“ а преноси портал Нишке вести.

Фото: Паркинг сервис
Фото: Паркинг сервис

Маријана Радосављевић, руководилац Службе за експлоатацију и контролу паркиралишта каже да је одлука да се од 1. јула време заустављања помери са 15 минута на 5 минута, усвојена због начина плаћања паркинга, али и због тога што су процене да ће на тај начин бити више слободних пакринг места.

„У старту када смо кренули са увођењем режима и временског ограничења за наплату паркирања основни начин наплате код већине корисника је био плаћање путем паркинг карата. Тада је био на снази и Закон о безбедности саобраћаја по којем је стајање до 15 минута сматрано заустављањем“, казала је Радосављевић.

Време од 15 минута, додаје, тада је било идеално и што се тиче паркирања и што се тиче плаћања, јер су људи користили ту услугу на трафикама.

„Временом се све то променило и 95% корисника је прешло на СМС начин плаћања паркинга. Тако да, искрено, то се неће одразити и неће утицати на већину корисника. Онај ко плаћа СМС-ом има могућност да плати одмах, у оквиру тих пет минута“, рекла је Радосављевић.

Она додаје да је све у складу са законом, јер се, како наводи, тренутно у Закону о безбедности саобраћаја паркирањем сматра и када се возило заустави на један минут.

„Ми на тај начин, пошто је временско ограничење по зонама дефинисано на сат, два и три, са 15 минута је било продужено теоретски то ограничење, ово је само враћање у оквире предвиђеног времена. Очекујемо да ћемо повећати и број измена по једном паркинг месту“, казала је Радосављевић.

Она је додала да сматра да велики број корисника већ поштује оквир од пет минута, јер чим паркира возило плати паркинг СМС-ом.


#   Ниш   саобраћај   Паркинг сервис
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима