Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од министарства девет милиона за депонију у Пироту

rssBookmark and Share

Пирот 08.11.2014. Пиротске вести-Јужна Србија Инфо

Регионална санитарна депонија Пирот добиће од Министарства пољопривреде и заштите животне средине девет милиона динара намењених успостављању система за секундарну сепарацију отпада, изјавио је Пиротским вестима директор Регионалне депоније Зоран Станковић.

Од министарства девет милиона за депонију у Пироту

По његовим речима, на састанку који је одржан у Министарству пољопривреде са државном секретарком Станом Божовић, руководство Регионалне депоније презентовало је планове и пословање депоније након чега је секретарка Божовић казала да ће ово министарство подржати пројекте Регионалне депоније, али и помоћи са девет милиона динара успостављање система за секундарну сепарацију отпада.

Предочили смо пословање Регионалне депоније Пирот. Министарство је апсолутно подржало све пројекте које реализујемо и преузело обавезу да у што скоријем року организује један састанак у Београду а затим организују и посету Регионалној депонији како би дали пуну подршку пројектима али и како би се сагледала даља подршка од стране министарства за имплементацију свих пројеката. Државна секретарка Божовић је већ потврдила да ћемо добити девет милиона динара за имплементацију система за секундарну сепарацију отпада-каже директор Станковић и додаје да је током ове године од инвестиционих програма реализовано све осим изградње хале за смештај опреме за секундарну сепарацију отпада.

Та опрема ће ових дана и да стигне у Регионалну депонију обзиром да је у потпуности завршен тендерски поступак набавке. У међувремену је доста тога и одрађено од стране произвођача опреме која ће стизати сукцесивно. Треба да дође од 9 до 11 великих шлепера опреме коју требамо да сместимо и да изградимо објекат где ће се она адекватно сместити и како би се ставила у функцију што је интерес грађана Пирота, а такође и Регионалне депоније Пирот-закључује директор Станковић и додаје да ускоро се очекује и добијање одговарајућих дозвола за објекат за сепарацију отпада.


#   Пирот   Зоран Станковић   Регионална депонија Пирот
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима