Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od ministarstva devet miliona za deponiju u Pirotu

rssBookmark and Share

Pirot 08.11.2014. Pirotske vesti-Južna Srbija Info

Regionalna sanitarna deponija Pirot dobiće od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine devet miliona dinara namenjenih uspostavljanju sistema za sekundarnu separaciju otpada, izjavio je Pirotskim vestima direktor Regionalne deponije Zoran Stanković.

Od ministarstva devet miliona za deponiju u Pirotu

Po njegovim rečima, na sastanku koji je održan u Ministarstvu poljoprivrede sa državnom sekretarkom Stanom Božović, rukovodstvo Regionalne deponije prezentovalo je planove i poslovanje deponije nakon čega je sekretarka Božović kazala da će ovo ministarstvo podržati projekte Regionalne deponije, ali i pomoći sa devet miliona dinara uspostavljanje sistema za sekundarnu separaciju otpada.

Predočili smo poslovanje Regionalne deponije Pirot. Ministarstvo je apsolutno podržalo sve projekte koje realizujemo i preuzelo obavezu da u što skorijem roku organizuje jedan sastanak u Beogradu a zatim organizuju i posetu Regionalnoj deponiji kako bi dali punu podršku projektima ali i kako bi se sagledala dalja podrška od strane ministarstva za implementaciju svih projekata. Državna sekretarka Božović je već potvrdila da ćemo dobiti devet miliona dinara za implementaciju sistema za sekundarnu separaciju otpada-kaže direktor Stanković i dodaje da je tokom ove godine od investicionih programa realizovano sve osim izgradnje hale za smeštaj opreme za sekundarnu separaciju otpada.

Ta oprema će ovih dana i da stigne u Regionalnu deponiju obzirom da je u potpunosti završen tenderski postupak nabavke. U međuvremenu je dosta toga i odrađeno od strane proizvođača opreme koja će stizati sukcesivno. Treba da dođe od 9 do 11 velikih šlepera opreme koju trebamo da smestimo i da izgradimo objekat gde će se ona adekvatno smestiti i kako bi se stavila u funkciju što je interes građana Pirota, a takođe i Regionalne deponije Pirot-zaključuje direktor Stanković i dodaje da uskoro se očekuje i dobijanje odgovarajućih dozvola za objekat za separaciju otpada.


#   Pirot   Zoran Stanković   Regionalna deponija Pirot
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima