Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одржана свечана седница Скупштине општине Сврљиг

rssBookmark and Share

Сврљиг 09.05.2011. Марко Миладиновић

Свечана седница Скупштине општине Сврљиг, одржана је осмог маја поводом дана Општине Сврљиг, према броју веоам еминетних гостију из иностранства-Бугарске и Словеније, представника власти од округа до министарства Владе Србије, привреде, председника општина Србије, партија и покрета, одборника, према броју приспелих поздравних телеграма - градоначелника Ниша, као и Сталне конферениције градова и општина Србије до честитке од самог Патријарха српског Иринеја, слободно се може рећи да је скуп за памћење какав није до сада виђен у Сврљигу.

Одржана свечана седница Скупштине општине Сврљиг

У препуној сали ОШ ,,Добрила Стамболић,, где није било места ни за стајање, свечани скуп отворила је председница Скупштине општине Сврљиг Јелана Трифуновић.

Предходна година за општину Сврљиг била је тешка али ми нисмо клонули. Трудили смо се да из свега извучемо оно најбоље и у томе смо успели уз помоћ пријатеља, који су сада са нама, а стекли смо и нове пријатеље са којима ћемо, надам се , у овој години урадити много више. Међутим, пре свега ће мо настојати да у тим напорима останемо људи - искрени и поштени, јер то је оно што једну општину чини богатом. Волела би када одете да понесете најбоље утиске и сазанања, јер иако је општина Сврљиг међу последњима према приходима, верујем да је прва и јединствена по гостопримству, истакла је председница Трифуновић, отварајући свечани скуп.

О актуелном тренутку, напорима да се ревитализује привреда, унапреди пољопривреда, обезбеде средства за социјалу, захвате дотације из предприступних фондова Евроспке уније уз помоћ пријатеља из Словеније и Бугарске, говорио је предсендик општине Сврљиг Милија Милетић.

Уз све потешкоће желим да истакнем да је Сврљиг општина добрих и честитих домаћина,вредних радника, марљивих пољопривредних произвођача. У томе је наша снага - поштени и радни људи. То је наш највећи капацитет и уз богате природне ресурсе и пријатељске општине чланице ЕУ, верујем да ћемо превазићи кризу и створити услове за побољшање стандарда свих наших житеља, како у граду тако и у свим селима наше општине, нагласио је председник Милетић у свом излагању

О сарадњи са општином Сврљиг, изражавајући своју спремност да помогну развоју, на свечаном скупу говирили су жупан општине Шентјернеј у Словенији Франц Худоклин, председница општине Лом из суседне Бугарске Пенка Пенкова и начелник Нишавског управног округа Александар Цветковић. На свечаној сендици, пред присутним званицама и гостима, уговор о сарадњи на пројекту, председник општине Сврљиг Милија Милетић, потписао је споразум о сарадњи са председницима општина Лом, Ћуприја и Сурдулица.

 

Како је то обичај и како приличи на свечаној седници су најбољим прегаоцима за несебично залагање и постигнутим резултатима у предходном периоду на пољу свог деловања, додељена су признања.

Мајске плакете уручила је председница Трифуновић, Плакету општине уручио је председник Милетић а његов замнеик Добривоје Стојановић је поделио захвалнице.

Културно - забавни програм, који је уследио, приредили су прегаоци Културног центра Сврљиг превдођени директорм Зораном Гавриловићем - Гагијем уз учешће ученика ОШ ,,Добрила Стамболић,, . Било је ту од свега по мало и за сваког по нешто, од озбиљне музике у клавирској изведби, рецитала, уметничког плеса до незаобилазног и разиграног фолклора у организацији и кореографији Душка Живановића.

После свечане седнице за све посетиоце приређен је богат коктел.


#   Сврљиг   Милија Милетић   Александар Цветковић   председник општине   општина Сврљиг
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима