Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Održana svečana sednica Skupštine opštine Svrljig

rssBookmark and Share

Svrljig 09.05.2011. Marko Miladinović

Svečana sednica Skupštine opštine Svrljig, održana je osmog maja povodom dana Opštine Svrljig, prema broju veoam eminetnih gostiju iz inostranstva-Bugarske i Slovenije, predstavnika vlasti od okruga do ministarstva Vlade Srbije, privrede, predsednika opština Srbije, partija i pokreta, odbornika, prema broju prispelih pozdravnih telegrama - gradonačelnika Niša, kao i Stalne konferenicije gradova i opština Srbije do čestitke od samog Patrijarha srpskog Irineja, slobodno se može reći da je skup za pamćenje kakav nije do sada viđen u Svrljigu.

Održana svečana sednica Skupštine opštine Svrljig

U prepunoj sali OŠ ,,Dobrila Stambolić,, gde nije bilo mesta ni za stajanje, svečani skup otvorila je predsednica Skupštine opštine Svrljig Jelana Trifunović.

Predhodna godina za opštinu Svrljig bila je teška ali mi nismo klonuli. Trudili smo se da iz svega izvučemo ono najbolje i u tome smo uspeli uz pomoć prijatelja, koji su sada sa nama, a stekli smo i nove prijatelje sa kojima ćemo, nadam se , u ovoj godini uraditi mnogo više. Međutim, pre svega će mo nastojati da u tim naporima ostanemo ljudi - iskreni i pošteni, jer to je ono što jednu opštinu čini bogatom. Volela bi kada odete da ponesete najbolje utiske i sazananja, jer iako je opština Svrljig među poslednjima prema prihodima, verujem da je prva i jedinstvena po gostoprimstvu, istakla je predsednica Trifunović, otvarajući svečani skup.

O aktuelnom trenutku, naporima da se revitalizuje privreda, unapredi poljoprivreda, obezbede sredstva za socijalu, zahvate dotacije iz predpristupnih fondova Evrospke unije uz pomoć prijatelja iz Slovenije i Bugarske, govorio je predsendik opštine Svrljig Milija Miletić.

Uz sve poteškoće želim da istaknem da je Svrljig opština dobrih i čestitih domaćina,vrednih radnika, marljivih poljoprivrednih proizvođača. U tome je naša snaga - pošteni i radni ljudi. To je naš najveći kapacitet i uz bogate prirodne resurse i prijateljske opštine članice EU, verujem da ćemo prevazići krizu i stvoriti uslove za poboljšanje standarda svih naših žitelja, kako u gradu tako i u svim selima naše opštine, naglasio je predsednik Miletić u svom izlaganju

O saradnji sa opštinom Svrljig, izražavajući svoju spremnost da pomognu razvoju, na svečanom skupu govirili su župan opštine Šentjernej u Sloveniji Franc Hudoklin, predsednica opštine Lom iz susedne Bugarske Penka Penkova i načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković. Na svečanoj sendici, pred prisutnim zvanicama i gostima, ugovor o saradnji na projektu, predsednik opštine Svrljig Milija Miletić, potpisao je sporazum o saradnji sa predsednicima opština Lom, Ćuprija i Surdulica.

 

Kako je to običaj i kako priliči na svečanoj sednici su najboljim pregaocima za nesebično zalaganje i postignutim rezultatima u predhodnom periodu na polju svog delovanja, dodeljena su priznanja.

Majske plakete uručila je predsednica Trifunović, Plaketu opštine uručio je predsednik Miletić a njegov zamneik Dobrivoje Stojanović je podelio zahvalnice.

Kulturno - zabavni program, koji je usledio, priredili su pregaoci Kulturnog centra Svrljig prevdođeni direktorm Zoranom Gavrilovićem - Gagijem uz učešće učenika OŠ ,,Dobrila Stambolić,, . Bilo je tu od svega po malo i za svakog po nešto, od ozbiljne muzike u klavirskoj izvedbi, recitala, umetničkog plesa do nezaobilaznog i razigranog folklora u organizaciji i koreografiji Duška Živanovića.

Posle svečane sednice za sve posetioce priređen je bogat koktel.


#   Svrljig   Milija Miletić   Aleksandar Cvetković   predsednik opštine   opština Svrljig
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima