Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Istovremeno bio funkcioner u dva grada

rssBookmark and Share

Svrljig 23.03.2016. Toma Todorović, Politika

Nenad Stanković je uspeo da bude u skupštini Niša i Svrljiga istovremeno, da promeni dve partije i od bolničara postane predavač na fakultetu.

Stanković,  Foto: Blic (blic.rs/gradjanin.rs)
Stanković, Foto: Blic (blic.rs/gradjanin.rs)

Nenad Stanković je do uključenja u politički život bio bolničar na klinici niškog Kliničkog centra u Knez Selu. Uz bavljenje politikom završio je Visoku školu strukovnih studija za menadžment u saobraćaju u Nišu... Nenad Stanković je sad u toj istoj školi saradnik-predavač.

Da je lokalnim funkcionerima u Nišu i okolini izgleda sve dozvoljeno govori i reagovanje Agencije za borbu protiv korupcije Srbije. Ova agencija izrekla je Nenadu Stankoviću, zameniku predsednika Skupštine grada Niša, upozorenje zbog toga što tokom 2015. godine nije prijavio promenu imovinskog stanja, a to je bio u obavezi kao funkcioner. 

Stanković nije prijavio prihode koje je ostvario na dve funkcije koje je obavljao istovremeno u, dvema skupštinama – kao zamenik predsednika Skupštine grada Niša i kao pomoćnik predsednika Skupštine opštine Svrljig. 

Dve funkcije – do ostavke u Svrljigu pod pritiskom javnosti pre nešto više od godine i po dana, Stanković je obavljao istovremeno.

U Agenciji za borbu protiv korupcije utvrđeno je da je Nenad Stanković u 2014. kao zamenik i pomoćnik predsednika skupština u Nišu u Svrljigu zaradio oko 1.000.000 dinara, što nije prikazao u prijavi za tu godinu. U ovoj agenciji kažu i da Stanković nije prijavio da je u međuvremenu kupio putnički automobil, što je značajna promena imovnog stanja.

 Na političkom nebu Stanković je blesnuo u leto 2012. posle podele vlasti koalicionih partnera u tom periodu. SNS, SPS i URS dogovorili su se da naprednjacima pripadne funkcije gradonačelnika, a socijalistima predsednika gradskog parlamenta. „Ursovcima” je ponuđeno mesto zamenika predsednika Skupštine grada. Stanković je tada bio član Grupe građana „Živimo za Krajinu”, koju je predvodio Boško Ničić, bivši gradonačelnik Zaječara. On i još jedan odbornik iz te GG u niškoj skupštini priključili su se sastavu URS-a i postali „bočna” podrška „tesnoj” vladajućoj većini u gradskom parlamentu Niša. 

– Stanković je prvi prebegao iz URS-a, još pri najavi da će se ta stranka rasformirati i prešao je u SNS kako bi ostao na funkciji zamenika predsednika skupštine – kaže za „Politiku” Branislav Jovanović, tadašnji čelnik niškog URS-a, a danas prvi čovek Narodnog pokreta Srbije u Nišu. – Stanković je imenovan i za zamenika generalnog direktora Javnog preduzeća „Direkcija za gradski i javni prevoz” u Nišu, gde je i sada na funkciji. 

Ivan Nikolić, sekretar Skupštine Niša, juče nam je rekao: „Nenad Stanković je jedino uz saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije mogao da obavlja istovremeno funkcije zamenika predsednika skupštine u Nišu i pomoćnika predsednika opštine u Svrljigu, ali tu saglasnost nikada nije dobio. Zbog toga je sredinom 2014. razrešen dužnosti pomoćnika svrljiškog predsednika.” 

U vreme postavljanja na funkciju u Svrljigu, takođe u leto 2012, predsednik opštine bio je Milija Miletić, predsednik Udružene seljačke stranke. On je juče za naš list rekao da je kao predsednik opštine imao pravo da postavi bilo koga za svog pomoćnika.

– Nama je u Svrljigu Nenad Stanković bio je potreban za saradnju sa Nišom i drugim gradovima i zato je dobio funkciju pomoćnika. Imao sam pravo da postavim saradnike i iz Subotice, Novog Sada, Užica... Verovatno bi Stanković i sada bio na toj funkciji da ja u međuvremenu 2014. nisam izabran za narodnog poslanika, posle čega sam funkciju predsednika svrljiške opštine prepustio Jeleni Trifunović. Odmah pošto je ona preuzela funkciju Stanković je razrešen.

Nenad Stanković je do uključenja u politički život pre nekoliko godina bio medicinski tehničar (bolničar) na klinici niškog Kliničkog centra u Knez Selu. Uz bavljenje politikom završio je Visoku školu strukovnih studija za menadžment u saobraćaju u Nišu, a brzo posle toga položio je i master... Kako smo saznali sinoć, Nenad Stanković je u toj istoj školi, koja je u međuvremenu prerasla u fakultet, saradnik-predavač.

Pokušali smo sinoć da kontaktiramo i samog Stankovića, ali mobilni telefon mu nije bio u funkciji...

 

Komentara: 0


#   SNS   URS   Svrljig   Milija Miletić   Nenad Stanković   funkcioneri   Branislav Jovanović   predsednik opštine   Skupština grada Niša   sukob interesa   medicinski tehničar   Boško Ničić   opština Svrljig   Ivan Nikolić
@sns_srbija @regionisrbije @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima