Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Основци обрадовали породицу са петоро деце

rssBookmark and Share

Блаце 05.05.2014. Курир

Тим за хуманитарну помоћ и представници Ђачког парламента Основне школе “Стојан Новаковић” из Блаца у друштву својих наставника посетили су седмочлану породицу Василијевић из села Гргура и том приликом им уручили помоћ коју су за њих сакупили у оквиру хуманитарне акције под називом “Помоћ једној породици”.

Помоћ једној породици
Помоћ једној породици

Психолог у Основној школи “Стојан Новаковић”, Ивана Стојковић каже да је покренута акција подржана од стране ученика и наставника, додајући да верује да ће овакве акције у будућности заживети, па ће самим тим бити више могућности да се помогне већем броју породица које живе у тешким условима.

Данијела и Предраг Василијевић из Гргура са петоро малолетне деце, од којих двоје иду у основну школу, живе у скромним условима. Они се надају да ће њихова деца:Јована, Марко, Јелена, Јован и Милица, имати исту шансу за образовање као и њихови вршњаци.

- Социјална помоћ и дечији додатак су нам једина сигурна примања, каже Предраг додајући да његова породица живи у крајње скромним условима. Он се пуно захвалио представницима Основне школе “Стојан Новаковић”, који су их посетили и обрадовали пакетима са гардеробом, кућним, хигијенским и осталим намирницама.

Поклони добијени од стране Тима за хуманитарну помоћ Основне школе “Стојан Новаковић” из Блаца породици Василијевић су бар на тренутак вратили осмехе на њихова лица. Овим хуманитарним гестом представници једине основне школе у Блацу су можда подстакли још неког на сличну акцију, јер онима који живе у сиромаштву, као што је то случај са Василијевићима, свака помоћ је добродошла.


#   Блаце   образовање   социјална помоћ     Дечији додатак   основци   Стојан Новаковић ОШ   Ивана Стојковић   Предраг Василијевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима