Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отвара се луксузни хотел "Гранд" у центру Ниша

rssBookmark and Share

14.06.2012. Izvor : eKapija |

Прославу 1.700 година од потписивања Миланског едикта, која се полако приближава, град на Нишави требало би да дочека богатији за два луксузна хотела у строгом центру. Ниш ће, осим културним и историјским знаменитостима, своје госте тако обрадовати и комфорним смештајем.

Отвара се луксузни хотел

После вишегодишњег застоја, руинирани хотел "Ниш" претворен је недавно у велико градилиште, а на овом месту до 1. марта следеће године очекује се да са 4 звездице заблиста хотел "Гранд". Осим тога, у току је и уређење хотела "Амбасадор".

Иако је због спора новог власника "Србија-туриста" – компаније "УХЛ Холдинг" Србе Илића, и Агенције за приватизацију, пуних шест година био "на чекању", за "Ниш", некадашњи понос јужне Србије, дошли су много бољи дани. У реконструкцију постојећег објекта, односно изградњу хотела "Гранд", према уговору о приватизацији, требало би да буде уложено око 3,37 мил ЕУР.

Премда су паузе, током којих је градилиште било напуштено, узеле данак, инвеститори не одустају од своје намере, и верују да ће успети да све радове окончају до 1. марта следеће године. Како су се у случају "Србија-туриста" неколико пута појављивали нови проблеми, у наредним месецима остаје да се види хоће ли се све заиста и одвијати према плану.

Оно што је сигурно, јесте да је будући хотел "Гранд" достојан свог имена. "еКапија" је сазнала како би требало да изгледа када буде завршен, и шта ново туристе и пословне људе очекује у овом објекту.

Хотел "Ниш" смештен је у самом центру града, у Улици вождова. Има подрум, мезанин и пет спратова, а инвеститори најављују да га након реконструкције нећемо моћи препознати. Модеран дизајн, фасада у стаклу, намештај и опрема врхунског квалитета, учиниће да лако добије своје место на мапи луксузних хотела Србије.


У хотел "Гранд" биће имплементирана најсавременија технолошка решења, и функционисаће по принципу "интелигентног објекта".

Имаће 125 соба и апартмана, "Космополитен бар" и ресторан, као и модерну мултифункционалну салу капацитета до 500 особа. Ова сала моћи ће да се дели на мање просторије, па ће тако бити погодна за организовање различитих конференција, састанака, конгреса итд.

Осим за пословне скупове, хотел "Гранд" биће право место и за одмарање и релаксацију, захваљујући фитнес и спа центру.

Собе ће бити опремљене са два посебна кревета или једним француским лежајем. Купатила су модерно дизајнирана, са доста светла, и у сваком ће бити постављен фен за косу. Гостима ће на располагању бити мини бар, брзи Интернет, телефонска линија и сеф, као и кабловски тв програм са око 80 канала.

(Budući izgled sobe)

Собе су климатизоване, уз могућност индивидуалног подешавања температуре ваздуха. За улазак у собу уместо кључа биће коришћене магнетске картице, чиме је у потпуности обезбеђена сигурност и приватност гостију.

Пројекат реконструкције хотела "Ниш", односно изградње новог хотела "Гранд", поверен је истом тиму који је био ангажован у изради пројекта и вођењу радова у обнови хотела "Рума", који је сада хотел "Парк".

-Посао смо поверили Сањи Дрвеници и Ивану Јанусу, који су постигли изванредне резултате у Руми, што се и овде очекује – кажу инвеститори.

Према подацима са сајта "Србија-туриста", израда пројектно-техничке документације, те иновирања постојеће техничке документације из 2006. године, уз повећање енергетске ефикасности хотела "Ниш", поверена је фирми "Енетријер центар алтего" из Новог Сада.

Извођач радова је фирма "Тончев градња" из Сурдулице, а оба уговора закључена су у мају ове године.

(Hol u hotelu "Grand")

 

Ново рухо и за "Наис"

Након "Ниша" и "Амбасадора", у току су радови и у мотелу "Наис". Осим власника, задовољни су и радници "Србија-туриста", јер су им, када је УХЛ почео да поново ради и гради пуном паром, исплаћене заостале зараде.


#   хотел   Тончев градња   тв програм
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима