Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тончев најавио улагања у југ Србије - 10.000 нових радних места у власинском крају

rssBookmark and Share

Власинско језеро 01.09.2022. Јужна Србија Инфо

Министар задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев састао се данас у Влади Србије са представницима инвестиционог фонда „DAS Capital Group“ и Завода за заштиту природе Србије.

Тончев најавио улагања у југ Србије - 10.000 нових радних места у власинском крају

Тема састанка је била могућа инвестиција у власински крај већа од 500 милиона евра која подразумева више од 10.000 нових радних места.

"Југ Србије је богат природним и људским ресурсима и заслужује да буде носилац привредног и економског развоја Србије. Заштита животне средине је приоритет, а на овај начин Власина постаје европски еко бисер. Вишеструки је значај овог пројекта за нашу земљу и зато ће нам следећи корак бити састанак са премијерком Аном Брнабић и председником Србије Александром Вучићем" - изјавио је министар Тончев.

Пројекат „DAS Capital Group“ подразумева изградњу хотела, вила, голф терена, забавног и спортског, здравственог и ски центра, марине, комерцијални комплекс са највишим квалитетом изградње и управљања, а посебан акценат стављен је на еколошки моменат, очување животне средине, по чему је Власинско језеро надалеко познато.


#   запошљавање   Власинско језеро   Новица Тончев   хотел   DAS Capital Group
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима