Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Власинско језеро постаје драгуљ Европе

rssBookmark and Share

Власинско језеро 11.07.2022. Јужна Србија Инфо

Министар Новица Тончев, задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина и представници општине Сурдулица састали су се данас са представницима инвестиционе групе „Das capital Group“ који желе да учествује у пројекту развоја и промоције Власинског језера.

Фото: kudanaput.com
Фото: kudanaput.com

То подразумева изградњу хотела, вила, голф терена, забавни и спортски центар, здравствени центар, ски центар, марину, комерцијални комплекс са највишим квалитетом изградње и управљања. Посебан акценат је стављен не еколошки моменат, очување беспрекорне животне средине, по чему је Власинско језеро надалеко познато. 

„Власинско језеро је туристички драгуљ Југа и посебна пажња се полаже управо на очување комплетног еко система на Валсини. То је бескомпромисан предуслов који смо одувек постављали пред свакога ко је желео да гради нешто на Власини. „Das capital Group“ је тим озбиљних и професионалних људи, са дугогодишњим искуством који су исказали жељу да се на Валсиснком језеру изгради Еко икона Европе. У питању би била инвестиција од преко 500 милиона евра, а то подразумева и преко 10.000 нових радних места. Вишеструки је значај овог националног пројекта, јер то подразумева и запошљавање људи са локала, повећање животног стандарда, могућност стручног усавршавања због потребе рада овог комплекса, да не говорим о туристичком потенцијалу и значају уливања новца у југ Србије који ће даље омогућити нове пројекте и унапређење развоја. Велико ми је задовољство што коначно имамо озбиљне експерте који деле наше вредности по питању стандарда очувања животне средине, потенцијала развоја Власине и високог квалитета изградње и понуде за све госте. О овом великом пројекту и  његовом значају за раст и развој Југа разговараћемо са премијерком Владе Републике Србије Аном Брнабић и председником Републике Србије господином Александром Вучићем“ – министар Новица Тончев задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина.

Од 2007. године „Das capital Group“ инвестира у Кини, Вијетнаму, Кувајту, Уједињеним Арапским Емиратима итд., а најсличнији пројекат је ХОТРАМ ризорт у Вијетнаму. 

 


#   Власинско језеро   Новица Тончев   Влада Републике Србије   страна улагања
@Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима