Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен биоскоп за децу у Дому Здравља

rssBookmark and Share

16.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Најмлађи посетиоци те установе од данас ће имати сасвим ново искуство одласка код лекара, јер је чекаоница испред ординација у предшколском диспанзеру дома здравља претворена у мини биоскоп.

Отворен биоскоп за децу у Дому Здравља

Велике телевизоре, шарене столичице, популарне цртане филмове и едукативни видео материјал осмислила је и донирала фармацеутска компанија "Салвео Србија" која ће исти пројекат реализовати у још шест домова здравља у нашој земљи.

Директорка Компаније "Салвео" Јелена Голочорбин Стојадиновић подсетила је да су први "Проспан дечји биоскопи" отворени у Београду, Крагујевцу и Нишу.

Она је најавила да ће у наредних неколико дана мини биоскопе имати и пацијенти Дома здравља Жарково у Београду, Дома здравља Лиман у Новом Саду и Института за мајку и дете и Дечје универзитетске клинике у Тиршовој улици у Београду.

Према њеним речима, жеља је да се поводом обележавања десетогодишњице препарата ''Проспан'' у Србији, обрадују и забаве најмлађе пацијенти домова здравља у земљи.

"Чекање испред ординација може да буде заморно и стресно и стога смо се потрудили да нађемо најбоље решење да деци улепшамо то време, али и да олакшамо њиховим родитељима", рекла је она.

Она је додала да је "циљ пројекта да малишане, уз едукативни видео материјал који смо креирали посебно за ову прилику, упознамо са основним појмовима из света медицине, пружимо им најважније информације о здрављу и умањимо страх од лекара“.

Малишани у Дому здравља у Нишу су имали прилику да уживају у омиљеним цртаним филмова из популарне дечје серије "Мало краљевство“, а путем екрана у "Проспан дечјем биоскопу" обратили су им се лекари специјалисти.

"У оквиру едукативног садржаја мали пацијенти широм Србије имаће прилике да сазнају шта је то шпатула, како се даје ињекција, која је храна здрава, зашто кашљемо и кијамо, као и како да водимо рачуна о здрављу и шта радимо када се разболимо", наведено је у саопштењу.

Значајан допринос пројекту "Проспан дечјих биоскопа" дала је компанија "Декси Ко" (Деxy Цо) која је донирала цртане филмове за децу.


#   биоскоп
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима