Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен Центар за посетиоце заштићеног подручја у манстиру Прохор Пчињски

rssBookmark and Share

Врање 26.04.2018. Јужна Србија Инфо

У оквиру Заштићеног подручја ПИО "Долина Пчиње", у комплексу манастира Светог Прохора Пчињског, отворен је Центар за посетиоце, као плод дугогодишње и успешне сарадње Православне епархије врањске, која је Управљач овог природног добра и Завода за заштиту природе Србије.

Отворен Центар за посетиоце заштићеног подручја у манстиру Прохор Пчињски

Отварање Центра почело је молитвеним чином освећења просторија, који је извршио Епископ врањски Г. Пахомије са свештенством и монаштвом Епархије врањске. Након Епископа Пахомија, присутне је поздравила и о значају заштићених природних добара говорила госпођа Драгана Остојић, Начелник одељења за природна добра, предеоне вредности и просторно планску документацију при Заводу за заштиту природе Србије, чиме је означила почетак рада Центра. Отварању Центра присуствовали су и Стојанча Арсић, заменик председника Општине Бујановац на чијој територији се и налази Заштићено подручје, председник Скупштине града Врања, др Дејан Тричковић, градска већница Зорица Јовић, представници правосудних органа и Савеза бораца из Врања, директори средњих и основних школа из Врања, ученици веронауке, као и бројне друге званице и гости.  Формирање Центра финансијски је помогло и Министарство за заштиту животне средине у Влади Републике Србије.


#   Врање   Бујановац   Дејан Тричковић   Прохор Пчињски   врањски Пахомије   Епархија Врањска   Заштита животне средине   Центар заштићеног подручја
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима