Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Педофил без пресуде због грешке суда

rssBookmark and Share

13.09.2013. Autor: Blic

Основно јавно тужилаштво подигло је оптужни предлог против Слободана К. (37) из Ниша јер је 20. јула на прозору свог стана у Улици Милеве Марић Анштајн, у нишком насељу Доња Врежина, онанисао пред петогодишњом девојчицом. Он је ухапшен 3. септембра и притвор му је продужен до 11. октобра.

Педофил без пресуде због грешке суда

Слободан је раније у нишком Основном суду неправоснажно осуђен на годину дана затвора због покушаја недозвољених полних радњи почињених у Горњоматејевачкој улици 2012. Таде је скинуо панталоне пред две малолетне девојчице, али због грешке у Основном суду у Нишу, Апелациони суд још не може да одлучи о пресуди педофилу.

Основни суд је, наиме, фебруара ове године донео првостепену пресуду, на коју се у марту одмах жалило тужилаштво сматрајући казну непримерено малом. Тако је случај од 30. маја у надлежности Апелационог суда.

- Судско веће Апелационог суда расправљало је случају Слободана К. 3. септембра. Тада је утврђено да жалба тужилаштва није достављена адвокату окривљеног на изјашњавање. Иако се окривљени није жалио на пресуду, по закону мора да се изјасни о жалби. Зато је предмет и враћен Основном суду да исправи ту процедуралну грешку. Након што се достави браниоцу, он има рок од осам дана да на жалбу одговори, а може и да затражи да присуствује седници већа - каже судија Снежана Милошевић, портпарол Апелационог суда.

У Основном суду потврђују да је предмет стигао из Апелационог суда и да ће жалба тужилаштва ускоро бити уручена Слободану К.

Нишки педофил је први пут, по пресуду лесковачког суда, био три године у затвору од 2007. до 2010. због обљубе и противприродног блуда над девојчицом млађом од 14 година. Првостепена казна је била четири и по године, али је Врховни суд умањио.


#   педофил   апелациони суд   Основни суд   Снежана Милошевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима