Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pedofil bez presude zbog greške suda

rssBookmark and Share

13.09.2013. Autor: Blic

Osnovno javno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Slobodana K. (37) iz Niša jer je 20. jula na prozoru svog stana u Ulici Mileve Marić Anštajn, u niškom naselju Donja Vrežina, onanisao pred petogodišnjom devojčicom. On je uhapšen 3. septembra i pritvor mu je produžen do 11. oktobra.

Pedofil bez presude zbog greške suda

Slobodan je ranije u niškom Osnovnom sudu nepravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog pokušaja nedozvoljenih polnih radnji počinjenih u Gornjomatejevačkoj ulici 2012. Tade je skinuo pantalone pred dve maloletne devojčice, ali zbog greške u Osnovnom sudu u Nišu, Apelacioni sud još ne može da odluči o presudi pedofilu.

Osnovni sud je, naime, februara ove godine doneo prvostepenu presudu, na koju se u martu odmah žalilo tužilaštvo smatrajući kaznu neprimereno malom. Tako je slučaj od 30. maja u nadležnosti Apelacionog suda.

- Sudsko veće Apelacionog suda raspravljalo je slučaju Slobodana K. 3. septembra. Tada je utvrđeno da žalba tužilaštva nije dostavljena advokatu okrivljenog na izjašnjavanje. Iako se okrivljeni nije žalio na presudu, po zakonu mora da se izjasni o žalbi. Zato je predmet i vraćen Osnovnom sudu da ispravi tu proceduralnu grešku. Nakon što se dostavi braniocu, on ima rok od osam dana da na žalbu odgovori, a može i da zatraži da prisustvuje sednici veća - kaže sudija Snežana Milošević, portparol Apelacionog suda.

U Osnovnom sudu potvrđuju da je predmet stigao iz Apelacionog suda i da će žalba tužilaštva uskoro biti uručena Slobodanu K.

Niški pedofil je prvi put, po presudu leskovačkog suda, bio tri godine u zatvoru od 2007. do 2010. zbog obljube i protivprirodnog bluda nad devojčicom mlađom od 14 godina. Prvostepena kazna je bila četiri i po godine, ali je Vrhovni sud umanjio.


#   pedofil   apelacioni sud   Osnovni sud   Snežana Milošević
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima