Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

10 godina za intimno dodirivanje četvorogodišnje ćerke

rssBookmark and Share

17.01.2017. B. Janačković Blic, Južna Srbija Info

Presuda Višeg suda u Nišu, po kojoj je Gradimir V. star 58 godina osuđen na deset godina zatvora zbog napastvovanja četvorogodišnje ćerke, potvđena je odlukom niškog Apelacionog suda, piše Blic.

Ilustracija
Ilustracija

On je proglašen krivim za produženo krivično delo obljuba nad nemoćnim licem, a presuda je sada postala konačna, odnosno prvosnažna nakon odluke Apelacionog suda da odbije njegovu žalbu, ali i žalbu Višeg tužilaštva u Nišu koje je tražilo 15 godina robije.

To se prema navodima optužnice dešavalo u dva navrata - neutvrđenog dana 2014. i 28. aprila iste godine.

Slučaj je otkriven nakon što se devojčica posle poslednjeg boravka kod oca požalila da je bole genitalije pa ju je majka odvela kod lekara.

Majka je posumnjala prvo da se dete povredilo igračkom u vrtiću, ali je devojčica rekla da ju je dodirivao otac kada je bila kod njega i da se ona protivila. 

Majka je odvela dete u Hitnu pomoć pa na Ginekološku kliniku, ali pregled nije mogao da se obavi zato što je devojčica počela da beži po ordinaciji kada je u prostoriju ušao doktor muškarac. Tek pregledom u totalnoj anesteziji utvrđeno da je došlo do oštećenja ...............

Majka je svedočila da je dete ponovilo u više navrata da ju je otac dodirivao, pokazujući rukom kako je to činio i objašnjavajući da je dok je to radio "brzo vrteo glavom i brzo pokretao ruku". Majka je svedočila i da dete mesec dana pre tog događaja nije želelo da odgovara na pitanja o tom šta je radila u očevoj kući i da se to dogodilo više puta.

Baka devojčice po majci, svedočila je na suđenju da je dete bilo vidno neraspoloženo kada ju je otac doveo kući, da se žalila da je bole genitalije i da je tražila da je odmah okupa. Po nalazu veštaka, do deflorisanja došlo je najmanje sedam do deset dana pre pregleda, a najranije par meseci pre toga.

Monstrumova sramna odbrana

Gradimir V. je na suđenju negirao da je seksualno zlostavljao ćerku, objašnjavajući da je navedena povreda ......... mogla da nastane dok je vozila bicikl jer sedište ima "malo oštrije ivice" te da je devojčica volela i da se igra na raznim spravama od metala pa je moguće i da se tako povredila. No, sud nije prihvatio njegovu odbranu. Kao olakšavajuću okolnost sud je uzeo Gradimiru to što ranije nije osuđivan, ali mu je za otežavajuću okolnost uračunato to što je krivično delo učinio prema svom detetu koje je u to vreme imalo svega četiri godine, koje je bio dužan da čuva i vaspitava i da o njemu brine.


#   pedofil   zatvor   viši sud   apelacioni sud   seksualno zlostavljanje   ćerka   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima