Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Optužnica protiv pedofila: Otac troje dece pozvao dečaka (13) da se prošetaju i...

rssBookmark and Share

Brzi Brod 17.06.2017. Branko Janačković - Blic, Južna Srbija Info

Nišlija Dušan T. (50) pozvao je trinaestogodišnjeg dečaka koga poznaje da se prošetaju, a onda ga nagovorio da se sakriju u žbunje i imaju seksualni odnos.

Ilustracija
Ilustracija

Više tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Dušana T. (50) iz Niša zbog sumnje da je pokušao da obljubi dečaka starog 13 godina. Da slučaj bude još gori, Dušan T. je otac troje maloletne dece, piše Blic.

Šokantan slučaj zbio se u blizini niškog naselja Brzi Brod 30. maja 2015. godine, a tužilaštvo stavlja na teret okrivljenom Dušanu T. da je “sa umišljajem započeo izvršenje krivičnog dela sa maloletnikom za kojeg je znao da nema navršenih ni 14 godina”.

Očigledno iskoristivši poznanstvo sa dečakom, oni su krenuli da se prošetaju ovim niškim naseljem kada je Dušan T. ponudio dečaku da budu intimni. On mu se obratio rečima: „Ajde ako hoćeš ovo-ono.” Maloletnik je pristao, kako stoji u optužnici, znajući da se radi o seksualnom odnosu. Tražeći prigodno mesto, skrenuli su sa glavnog puta na puteljak kraj njiva gde su iza jednog žbuna okrivljeni Dušan T. i maloletnik skinuli odeću.

Potom je pedofil pokušao da stupi u seksualni odnos sa dečakom, ali je naišao dečakov rođeni brat, koji je verovatno pošao da ga traži.

Optužnicom Višeg suda u Nišu Dušan T. je optužen da je počinio krivično delo obljuba sa detetom u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Okrivljeni pedofil je, inače, već iza rešetaka jer se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Leskovcu zbog krađa, tako da će u niški Viši sud, na početak glavnog pretresa biti priveden iz zatvora. On će kaznu zatvora u Leskovcu izdržavati do oktobra ove godine.

Serija presuda pedofilima

Viši sud u Nišu proteklih meseci doneo je nekoliko prvostepenih presuda zbog obljube i seksualnog zlostavljanja maloletnih osoba. Najveću kaznu dobio je Vlastimir M. (67) iz sela Kamenica kod Niša, koji je u maju osuđen prvostepeno na 16,5 godina zatvora zbog silovanja i podvođenja maloletnice koja je u vreme izvršenja krivičnog dela imala 16 godina. Srđan D. iz okoline Gadžinog Hana osuđen je u januaru nepravosnažno na sedam godina zatvora zbog obljube maloletne devojčice koja je tada imala svega 14 godina.

U januaru je Apelacioni sud u Nišu potvrdio presudu Višeg suda, kojom je Gradimir V. (58) osuđen na 10 godina zatvora jer je u dva navrata tokom 2014. napastvovao svoju u to vreme četvorogodišnju ćerkicu.


#   maloletnik   Brzi Brod   viši sud   apelacioni sud   pedofilija   Više tužilaštvo   krivično delo   dečak
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima