Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пијачари блокирали пијацу

rssBookmark and Share

Дубочица 14.10.2011. Аutor : Tomislav Stevanović |

Стотинак трговаца на лесковачкој робној пијаци код некадашње аутобуске станице у овоме граду накратко су, око поднева блокирали улаз у овој пијаци у знак протеста због смене шефа пијаце Срђана Михајловића.

У управи лесковачког предузећа ЈП "Пијаца" истичу да је Михајловић смењен због лошег рада пијаце. Незадовољни пијачари сакупили су око 150 потписа и проследили је надлежнмој градској управи града Лесковца са намером да се смењени шеф под хитно врати на посао.

-Смењени шеф Михајловић је нама пијачарима омогућио несметан прилаз колима на ову пијацу,толерише нас у рокувима плаћања закупнине тезги,а пијаца је знатно чистија у односу на друге пијаце у граду,истиче у име својих колега продаваца на пијаци Душица Адемовски,председница удружења пијачара и продавац прехрамбених-кондиторских производа.

-Пијачари су самоиницијативно проценили да ја треба да останем на челу ове пијаце и даље, међутим у управи предузећа тврде супротно,и ја о томе не одлучујем, истакао је између осталог смењени Срђан Михајловић.

-Сменили смо Михајловића због наглог пада промета закупа тезги на овој пијаци.У односу на главну Зелену пијацу и нову пијацу у Радничком насељу промет ове старе градске пијаце је мањи за око десетак одсто.Сменили смо га јер ако би се наставило овакво пословање поменуте пијаце она би била ускоро затворена, истиче за медије Иван Младеновић, директор ЈП "Пијаца" у Лесковцу.

У вези са овим проблемом бројни купци на овој и суседној пијаци у граду у разговору за нашу редакцију истакли су да су појединачно задовољни радом службе наплате и одржавања али не и генерално политиком управе Градске пијаце.

Многи од њих, углавном житељи насеља Солидарност и Дубочица ,сматрају да ово градско предузеће мора под хитно отворити нову пијацу у овом сверзападном делу града са око двадестак хиљада становника, али без преко потребне зелене пијаце.


#   Дубочица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима