Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pijačari blokirali pijacu

rssBookmark and Share

Dubočica 14.10.2011. Autor : Tomislav Stevanović |

Stotinak trgovaca na leskovačkoj robnoj pijaci kod nekadašnje autobuske stanice u ovome gradu nakratko su, oko podneva blokirali ulaz u ovoj pijaci u znak protesta zbog smene šefa pijace Srđana Mihajlovića.

U upravi leskovačkog preduzeća JP "Pijaca" ističu da je Mihajlović smenjen zbog lošeg rada pijace. Nezadovoljni pijačari sakupili su oko 150 potpisa i prosledili je nadležnmoj gradskoj upravi grada Leskovca sa namerom da se smenjeni šef pod hitno vrati na posao.

-Smenjeni šef Mihajlović je nama pijačarima omogućio nesmetan prilaz kolima na ovu pijacu,toleriše nas u rokuvima plaćanja zakupnine tezgi,a pijaca je znatno čistija u odnosu na druge pijace u gradu,ističe u ime svojih kolega prodavaca na pijaci Dušica Ademovski,predsednica udruženja pijačara i prodavac prehrambenih-konditorskih proizvoda.

-Pijačari su samoinicijativno procenili da ja treba da ostanem na čelu ove pijace i dalje, međutim u upravi preduzeća tvrde suprotno,i ja o tome ne odlučujem, istakao je između ostalog smenjeni Srđan Mihajlović.

-Smenili smo Mihajlovića zbog naglog pada prometa zakupa tezgi na ovoj pijaci.U odnosu na glavnu Zelenu pijacu i novu pijacu u Radničkom naselju promet ove stare gradske pijace je manji za oko desetak odsto.Smenili smo ga jer ako bi se nastavilo ovakvo poslovanje pomenute pijace ona bi bila uskoro zatvorena, ističe za medije Ivan Mladenović, direktor JP "Pijaca" u Leskovcu.

U vezi sa ovim problemom brojni kupci na ovoj i susednoj pijaci u gradu u razgovoru za našu redakciju istakli su da su pojedinačno zadovoljni radom službe naplate i održavanja ali ne i generalno politikom uprave Gradske pijace.

Mnogi od njih, uglavnom žitelji naselja Solidarnost i Dubočica ,smatraju da ovo gradsko preduzeće mora pod hitno otvoriti novu pijacu u ovom sverzapadnom delu grada sa oko dvadestak hiljada stanovnika, ali bez preko potrebne zelene pijace.


#   Dubočica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima