Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пирот : Три села због снега и даље без струје

rssBookmark and Share

Пирот 08.01.2012. Аutor : S.Popović |

Мештани три села на Старој планини код Завојског језера у општини Пирот због невремена и високих снежних наноса који су покидали мрежу и даље су без струје, речено је јутрос у дежурној служби пиротске Електродистрибуције.

Пирот : Три села због снега и даље без струје

Електродистрибуција је саопштила да су житељи села у горњем Високу на Старој планини јуче касно по подне добили струју, чије је снабдевање било у прекиду од прексиноћ због кварова које су изазвали снег и невреме.

Дежурни у Електродистрибуцији у Пироту Миле Андоновић рекао је да су отклоњени кварови на далеководу у горњем Високу и да су струју добила села Копривштица и Покровеник у средњем Високу.

"У делу општине званом средњи Висок снежни наноси покидали су далеководе и наше екипе су од раних јутарњих сати на терену. Очекујемо да и мештани старопланинских села Паклештица, Бела и Гостуша у току дана добију струју", рекао је Андоновић.


Технички директор Фонда за грађевинско земљиште и путеве у Пироту Слободан Ранчић рекао је агенцији Бета да су путеви до села у горњем Високу проходни.

"Јуче је очишћен снег на путу до Хидроелектране 'Пирот', а екипе данас чисте снег на путевима до старопланиских села Паклештица и Бела где је снег виши од 40 центиметара. Снежни наноси на појединим превојима и на путу око Завојског језера виши су од метра", рекао је Ранчић.


#   Пирот   Слободан Ранчић   грађевинско земљиште
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима