Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pirot : Tri sela zbog snega i dalje bez struje

rssBookmark and Share

Pirot 08.01.2012. Autor : S.Popović |

Meštani tri sela na Staroj planini kod Zavojskog jezera u opštini Pirot zbog nevremena i visokih snežnih nanosa koji su pokidali mrežu i dalje su bez struje, rečeno je jutros u dežurnoj službi pirotske Elektrodistribucije.

Pirot : Tri sela zbog snega i dalje bez struje

Elektrodistribucija je saopštila da su žitelji sela u gornjem Visoku na Staroj planini juče kasno po podne dobili struju, čije je snabdevanje bilo u prekidu od preksinoć zbog kvarova koje su izazvali sneg i nevreme.

Dežurni u Elektrodistribuciji u Pirotu Mile Andonović rekao je da su otklonjeni kvarovi na dalekovodu u gornjem Visoku i da su struju dobila sela Koprivštica i Pokrovenik u srednjem Visoku.

"U delu opštine zvanom srednji Visok snežni nanosi pokidali su dalekovode i naše ekipe su od ranih jutarnjih sati na terenu. Očekujemo da i meštani staroplaninskih sela Pakleštica, Bela i Gostuša u toku dana dobiju struju", rekao je Andonović.


Tehnički direktor Fonda za građevinsko zemljište i puteve u Pirotu Slobodan Rančić rekao je agenciji Beta da su putevi do sela u gornjem Visoku prohodni.

"Juče je očišćen sneg na putu do Hidroelektrane 'Pirot', a ekipe danas čiste sneg na putevima do staroplaniskih sela Pakleštica i Bela gde je sneg viši od 40 centimetara. Snežni nanosi na pojedinim prevojima i na putu oko Zavojskog jezera viši su od metra", rekao je Rančić.


#   Pirot   Slobodan Rančić   građevinsko zemljište
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima