Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почело полагање теста из српског: У Нишавском округу све регуларно

rssBookmark and Share

Нишавски округ 15.06.2016. Јужна Србија Инфо, Танјуг

Завршни испит за ученике осмог разреда почео је данас тестом из српског односно матерњег језика, у четвртак је тест из математике, док је у петак комбиновани тест из физике, хемије, биологије, историје и географије.

Фото: mala-matura.com
Фото: mala-matura.com

У 45 школа тест протиче регуларно, осим незнатног кашњења у школи у Каменици, изјавио је начелник Школске управе Драган Гејо.

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 19. јуна, а коначни 24. јуна. Листа жеља са одабраним школама, смеровима гимназија и образовним профилима предаје се 25. и 26. јуна.

Распоред по школама обавиће се 4. јула, док је 5. и 6. јул резервисан за упис ученика у средњу школу- први уписни круг.

За други уписни круг 5. јула предаје се листа жеља са одабраним школама, док 8. јула излази распоред ученика по школама и за тај дан предвиђен је и упис ученика у средњу школу.

Редослед кандидата бице утврђен на основу општег успеха од шестог до осмог разреда, који доноси највише 70 бодова. На три теста ђаци укупно могу освојити највише 30 поена.

Новина ове године је и то што ученици који уписују четворогодишњу школу морају да имају минимум 50 бодова са теста и током школовања.


#   Нишавски округ   Мала матура   тест   Драган Гејо   српски језик
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима