Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела реконструкција Градског стадиона у Врању

rssBookmark and Share

Врање 28.06.2017. Јужна Србија Инфо

Заменик градоначелника Врања Ненад Антић и заменик општине Монтана у Бугарској Тихомир Антонов са сарадницима обишли су Градски стадион.

Почела реконструкција Градског стадиона у Врању

У Врању је почела реконструкција овог објекта у оквиру пројекта ,,Унапређење спортске инфраструктуре као основе за развој младих спортских талената".

На конференцији за новинаре која је тим поводом одржана, заменик градоначелника Ненад Антић је изразио велико задовољство што се реновира стадион у сарадњи са општином Монтана из Бугарске, а у оквиру ИПА прекограничног програма Бугарска-Србија.

"У Србији се реализују 37 пројеката из програма прекограничне сарадње, а један од њих је и Градски стадион, који је од велике важности за развој омладинског спорта", рекао је заменик градоначелника Антић.

По његовим речима, у првој фази биће замењен травнати покривач и постављена расвета, а укупна вредност пројекта за Град Врање је 266.000 евра, од чега је учешће локалне самоуправе 15%, а Европске уније 85%.

На конференцији је говорио и заменик председника општине Монтана Тихомир Антонов, који је истакао значај овог, али и осталих пројеката који се спроводе у оквиру ИПА прекограничног програма Бугарска-Србија. Како се чуло на конференцији, и општина Монтана је у оквиру поменутог програма добила средства у истом износу, и то за уредјење два стадиона.

По речима градског већника за спорт Ненада Ђорђевића, Врање нема професионалну спортску инфраструктуру, а завршетком овог објекта млади спортисти добиће далеко боље услове за тренирање и правилан физички развој. Како је истакао, грађевински радови ће трајати од 9 до 12 месеци, а најавио је могућност да са партнерском општином из Бугарске буде реализована и друга фаза односно изграђене трибине и нове просторије.

Извођач радова у првој фази је фирма "Манцо плус" из Београда са више подизвођача.


#   Врање   реконструкција   Монтана (Буг.)   ИПА   Град Врање   Ненад Антић   Градски стадион Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима