Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела вакцинација у нишким тржним центрима, у "Роди" од данас

rssBookmark and Share

Ниш 07.05.2021. Јужна Србија Инфо

У петак је у нишким тржним центрима ""Делта Планет" и "Форум", почела вакцинација против ковида19. Према информацијама, у првих пет сати 100 људи је примило вакцину.

Почела вакцинација у нишким тржним центрима,  у "Роди" од данас

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са чланом републичког Кризног штаба проф. др Браниславом Тиодоровићем и директором Дома здравља проф. др Милорадом Јерканом обишла је пункт за вакцинацију у ТЦ „Делта Планет“ и позвала грађане да се одазову позиву и да се вакцинишу.

Пункт за вакцинацију од данас је отворен у ТЦ „Форум“, а градоначелница је најавила отварање још једног пункта од сутра у ТЦ „Рода“. Ниш у овом тренутку располаже свим врстама вакцина.

Она је позвала друштвено одговорне компаније, које раде у тржним центрима, да се прикључе овој великој акцији и да дају одређене попусте за људе који ће се вакцинисати, а  и Град Ниш ће, како је навела, размислити на које све начине може да помогне и мотивише људе да се одазову позиву у великој акцији имунизације становништва.

Градоначелница је позвала компаније које послују у Нишу да сачине спискове својих запослених који желе да се вакцинишу.

„Епидемиолошка ситуација је несигурна, морамо бити опрезни, јер смо имали неколико дана одмора за празнике, а мере нису баш поштоване на свим местима“, рекао је проф. др Бранислав Тиодоровић и напоменуо да се ипак не очекује велики пораст оболелих.

„Народ је схватио да је вакцина једини лек“, рекао је проф. др Милорад Јеркан и навео да је до сада прву дозу вакцине примило више од 91.000 пунолетних или 45 одсто, а да је другом дозом вакцинисано више од 72.000 људи или 35 одсто пунолетних Нишлија.

Он је изразио наду да ће до половине јуна првом дозом бити вакцинисано 115.000 пунолетних, а другом дозом 100.000 људи чиме би се постигла стабилност и слабљење вируса.


#   Ниш   Форум ТЦ   Драгана Сотировски   Милорад Јеркан   Бранислав Тиодоровић   Делта планет   ковид вакцина
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима