Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пола Лесковца без грејања

rssBookmark and Share

26.02.2012. Аutor : T.Stevanović |

Од три велика котла централне лесковачке котларнице "Црвена Звезда" власништво Јавно-комуналног предузећа "Топлана" у овом граду, отказао је главни котао,потврђено је ''Јужној Србији''. Након покушаја да се квар што пре санира дошло је до хаварије излазне грејне цеви, срећом без људских жртава.

Пола Лесковца без грејања

Скоро половина станбених и пословних објеката ценртралних градских улица Лесковца , прикључених на овај топловод је остало без грејања, иако је почетком викенда у Лесковцу у јутарњим сатима забележено око минус 10 степена.

-Мораћемо што пре да расхладимо радни простор котларнице и хаварисани котао, како би вариоци могли безбедно да заваре оштећени део излазног суда. Надамо се да ће почетком наредне седмице око 1.800 корисника грејања са овог топловода поново имати топле радијаторе - каже Новица Стојановић технички руковиодилац овог предузећа.

Поред техничких проблема ово лесковачко јавно предузеће муку мучи и са нередовним платишама утрошка топлотне енергије, дугови дужника су милионски и из године у годину се гомилају.


#   без грејања
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима